Smilefjes.Tommel opp.Regnbue av Victoria Durnak

Underholdende roman om vennskap

Victoria Durnak skuffer ikke denne gangen heller og etter å ha lest tre av forfatterens tilsammen åtte utgivelser seiler hun opp som en av mine norske favoritter om dagen.
Denne gangen er hun noe mer leken enn jeg husker hun var i Torget og Senteret. 

smilefjes I Smilefjes.Tommel opp. Regnbue treffer vi Ivana som har et stort ønske om å bli skuespiller og har søkt på Teaterhøgskolen, men å få innpass der ser ikke ut til å være noen enkel oppgave.

En dag blir hun kontaktet av Kaja som er forlovet med Jostein, som på sin side har en affære med Sunniva.
Kaja har et forslag Ivana ikke ser seg råd til å gå glipp av, både fordi hun med dette får erfaring innen skuespilleryrket og Kaja betaler godt.
Veldig godt og siden Ivana ikke har fast jobb er det så som så med inntekten.

Hun får i oppdrag å bli venninne med Sunniva og planen er å få henne til å gjøre det slutt med Jostein slik at Kaja kan ha ham for seg selv igjen.

En kan jo undre seg hvorfor Kaja i det hele tatt ønsket å fortsette forholdet til Jostein etter utskeielsene hans, men hun om det og det er nå en gang slik at selv om den ene er utro så er det ikke slik at forholdet nødvendigvis trenger å være over av den grunn.

Romanens hovedhandling er dermed å følge Ivanas kamp om å vinne Sunnivas gunst. Og hun forbereder seg meget godt og går til og med til innkjøp av spioneringsutstyr.  Hun stalker Sunniva på Instagram og andre sosiale medier før hun etter hvert melder seg inn på samme treningssenteret som Sunniva.

Ivana møter naturlig nok hindringer på sin vei men den aller største blir kanskje at hun blir skikkelig glad i Sunniva og liker godt vennskapet som oppstår mellom dem. Og Kaja på sin side opptrer mer og mer ufordragelig….

 

Det er ingen tvil om at Durnak kan skrive, hun har et godt språk og i alle de tre romanene jeg har lest til nå har protagonisten på en eller annen måte vært i en slags mangel på tilhørighet og relasjoner til andre mennesker har vært et savn. Det gjør deler av denne boken noe sårbar syntes jeg. Den er morsom men ikke på en måte som gjør at jeg føler trang til å bryte ut i en høylytt latter,humoren er derimot lun og fin.

På en måte er oppdraget Ivana blir satt til noe absurd men fremstår på en måte troverdig likevel merkelig nok. Og i Kina er det faktisk en ny trend med at koner leier inn profesjonelle skuespillere i en såkalt elskerinnejakt.
Dette er en kort roman med korte kapitler noe som gjør den veldig rask å lese. Den har et godt driv hele veien uten at det virker heseblesende av den grunn selv om jeg enkelte ganger ble noe andpusten av spinningen 😉
Jeg likte karakterene Durnak har skapt i denne romanen og da særlig Ivana.

Dette var en skikkelig pageturner  om vennskap, utroskap og den er såvidt innom dette med å «oute» noen på sosiale medier så det er absolutt en roman i tiden.
Jeg ser allerede frem til en ny bok fra denne kanten.

 

ikon collage okei

 Gro og Randi har også skrevet om denne boken.


Forlag:Flamme
Tittel:Smilefjes.Tommel opp. Regnbue
Forfatter: Victoria Durnak
Format:Heftet
Sideantall:150
Utgitt:2019
Kilde: Leseeks

 

Forfatter

Victoria Durnak
Foto: Marius Viken

Victoria Durnak er født i 1989 og er en norsk forfatter. Hun debuterte i 2010 med poesiboken Stocholm sier og har siden skrevet flere romaner, en boksingel og enda en poesibok. Smilefjes.Tommel opp. Regnbue er hennes åttende utgivelse.

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

8 kommentarer om “Smilefjes.Tommel opp.Regnbue av Victoria Durnak

 1. Så produktiv forfatter! Jeg har lest Torget som jeg likte veldig godt, så må nok prøve meg på flere av utgivelsene hennes.

  Liker

 2. takk for link Beathe 🙂 Jeg likte boken godt. Den er absurd, for hvem leier vel noen for å spionere på utro kjæreste, da er det vel bedre å kaste han ut tenker jeg? 🙂 Men uansett, boken er snål og morsom og anbefales så absolutt.

  Liker

 3. (Det er ingen grenser for hva de finner på i Kina).

  Helt enig. Syntes også den var sår, morsom og snål. Og lekende. Kanskje litt feil også, siden slutten fislet litt ut. Uforløst ‘spenning’ kanskje. Liker at hun ikke gjør det som er forventet, og disneyslutter er jo uansett alltid hva jeg ønsker meg. Hvorfor blir jeg da så fortumlet når jeg får en?

  Durnak har sneket seg inn som en av mine norskefavoritter også..

  Liker

  1. Først tenkte jeg at denne var veldig forutsigbar men hun klarte å overraske meg litt selv om hun «feiget» litt ut på slutten, den hadde vært god med noe mer action/ drama også. Men ja, hun skriver godt, Durnak, det skal hun ha og jeg er spent på neste utgivelse.

   Liker

Kommentarer er stengt.