Ukategorisert

En smakebit på søndag: Vi var løgnere av E. Lockhart

Søndag og dermed tid for nye smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten, og jeg er med for 149 gang. Dette er ikke noe jeg egentlig følger med på men jeg så det tilfeldigvis når jeg skulle legge etikett til innlegget, men det hadde vært enda kulere om det hadde vært et rundt tall når jeg først skulle se etter.

Har lagt syk i nesten en uke og har hatt mange dager denne uken hvor jeg ikke har fått lest noe som helst, men nå i helgen har jeg fått lest ferdig «Et blått sjal av bly», «Kjære søster» og har såvidt begynt på den boken jeg skal gi dere en smakebit fra i dag.

Litt om boken:
«Vi er løgnere. Vi er vakre og privilegerte. Vi er knuste og ødelagte.» En fortelling om kjærlighet, forelskelse og en forferdelig tragedie. Men hva er egentlig sant, og hva er løgn? Hver sommer møtes alle i den rike og perfekte Sinclair-familien på en privat øy. Romanen er fortellingen om de årlige treffene, og særlig hva som hendte den sommeren fortelleren ikke er helt i stand til å huske. Fordommer, grådighet og skiftende favorisering mellom de voksne, settes opp mot kameraderiet til ungdommene. Late sommerdager med lemonade på terrassen, tennis og Scrabble danner rammen rundt en fortelling om voldsom kjærlighet, og hvordan gode intensjoner kan få fatale konsekvenser.


Jeg er som flere av dere vet mildt sagt hektet på tv-serien «Reba», jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sett den, men likefullt klarer den å holde meg vekke fra bøkenes verden, så også i går kveld når jeg egentlig skulle lese. Jeg har dermed ikke kommet så veldig langt.


Smakebiten er hentet fra side  24

Det var kjærlighet, og følelsen traff meg så hardt at jeg måtte lene meg mot nettingdøra som ennå skilte oss, bare for å holde meg oppreist. Jeg ville ta på ham som om han skulle vært en kanin, en kattunge, noe så spesielt og mykt at fingrene ikke klarte å  holde seg unna. Hele universet var godt bare fordi han fantes i det. Jeg elsket hullet i jeansen hans og skitten på de nakne føttene og skrubbsåret på albuen og arret som gikk rett gjennom det ene øyebrynet. Gat. Min Gat.
Mens jeg sto der og så på, la han rosen i en konvolutt. Lette etter en penn, smelte hardt med skuffene, fant en i sin egen lomme og skrev noe.
Jeg skjønte ikke at det var en adresse han skrev før han fant fram en rull med frimerker i en av kjøkkenskuffene.
Gat frankerte konvolutten. Skrev en avsenderadresse. Rosen var ikke til meg.


Denne søndagen skal brukes til lesing, blogging og kanskje litt skiskyting( på tv) og Reba!
ØNSKER DEG EN SUPER SØNDAG!
18 tanker om “En smakebit på søndag: Vi var løgnere av E. Lockhart”

 1. Jeg holder på med 7 sesong av The Mentalist. Før det så jeg ferdig de siste episodene av Criminal Minds 🙂 Jeg hadde absolutt tenkt å lese denne helgen, men så ble det filmer og serier istedenfor 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 2. Jeg har også sett både The Mentalist og Criminal minds denne uken så nå er jeg ajour med de samt Greys Anatomy.. av og til er det kjekt å bare slappe av foran tv 🙂

  Liker

 3. Jeg ser jo nesten ingenting av serier.. nesten ikke tv, liker bedre å bruke tiden på å lese, men jeg har jo begrenset lesetid etter jobb ,da.. Har ikke hørt om denne boka. Kos deg , og god bedring Beathe.:)

  Liker

 4. Så fin smakebit! Huffameg, så kjedelig å være syk. Her i huset har også influensaen gjort sitt inntog. Barna har ligget strak ut i uken som gikk, og nå håper jeg bare at jeg klarer å styre unna å bli syk. Jeg skal nemlig rigge mammutsalg på jobb i neste uke, og har slettes ikke tid til å bli liggende. Kos deg på morsdagen, klem fra Anette 🙂

  Liker

 5. Tack för smakbiten, den här boken är jag nyfiken på!
  Hoppas du mår bättre nu, när man är så sjuk så man inte orkar läsa så är det mesta tråkigt.

  Liker

 6. Bra du er i bedre form- men noen ganger er det godt å bare sitte foran en serie og sløve og samle krefter også 🙂
  Denne boka frister, men det er noe som gjør at jeg likevel ikke åpner den. Jeg avventer til jeg har lest din omtale 🙂 Nyt søndagen!

  Liker

 7. Det er så godt når en kvikner til etter sykdom, håper du er oppe og spretter i dag, morsdag som det er og alt det der 🙂 Boken ser fin ut, håper den faller i smak. Gleder meg til omtalen din av Et blått sjal av bly. Blir du med på tvangslesing på torsdag? Hadde vært kjekt å se deg der 🙂

  Liker

 8. Denne har jeg lyst til å lese en gang, men tror nok det blir på engelsk da 🙂 Likte smakebiten, hørt den skal være veldig bra 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.