Boken på vent: LavFodmap av Julianne Lyngstad & LavFodmap av Cecilie Hauge Ågotnes

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.


Denne uken hadde jeg egentlig tenkt å ha med de bøkene som kom på longlist til bokbloggerprisen 2014 og som jeg ikke har lest ennå, men siden jeg skrev om de bøkene  i går så måtte jeg finne noen andre bøker i stedet. Valget falt på to lavfodmap – bøker som er på vei hjem til meg, den ene har jeg kjøpt mens den andre er et leseeksemplar.

Fodmap er tungt fordøyelige karbohydrater og ved en lavfodmap-diett skal man altså holde seg unna de karbohydratene som er tungt fordøyelige.

Mange med fibromyalgi sliter  med magen, eller såkalt IBS og da skal dette kostholdet være bra. Nå sliter jeg heldigvis ikke så mye med dette men har en sønn som gjør det og vi må endre kostholdet vårt litt så da gjelder det å finne en måte å tilpasse kostholdet slik at vi slipper å ha fire ulike kostholdstyper her i heimen, at det går an å tilpasse på en måte at ting ikke bare blir stress. Jeg har jo nettopp begynt på lavkarbo igjen og jeg er spent på om det kan la seg kombinere, jeg tror det for etter det jeg har sett så brukes mange av de samme ingrediensene.
Det skal bli spennende å lese disse bøkene og få en skikkelig innføring i hva dette egentlig er, litt vet jeg jo, men jeg satser på å bli litt klokere etter å ha lest bøkene.

Begge bøkene inneholder dessuten 80+ oppskrifter og det skal bli spennende å prøve seg litt frem.

Både ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad og Cecilie Hauge Ågotnes har egne nettsider og de kommer du til ved å trykke på navnene deres. Begge har også sider på facebook og de finner du her og her


Da er jeg spent på hvilke bøker du har på vent denne tirsdagen.
Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


16 kommentarer om “Boken på vent: LavFodmap av Julianne Lyngstad & LavFodmap av Cecilie Hauge Ågotnes

 1. Disse bøkene ser fine ut Beathe, lykke til med omleggingen! Ikke så lett å få barna med på sånt, men med mat som er tilnærmet lik den de er vant med så går det lettere. Jeg har fokusert på kosthold i to uker nå, to uker uten hvete og en uten snop, har gått opp 1 kg. så det er ganske nedslående. Tenker lavkarbo er eneste veien å gå, så nå forsvinner sukkeret ut av kostholdet mitt også.
  Ha en strålende tirsdag Beathe, jeg skal ha atter en langdag på jobb, og bortsett fra en tur hjemmom i firetiden, så er jeg der til 20 i kveld 🙂

  Liker

 2. Så flotte bøker du har på vent! Jeg har tittet litt i den ene, og der var det mange flotte oppskrifter. Jeg har vært ganske strukturert etter jul og har fått av det som snek seg på i desember. Trimmer mer og spiser litt mindre. I helgene har jeg vært kjempestreng og det har gitt resultater, så det kommer jeg til å fortsette med. Ønsker deg en finfin tirsdag, hilsen Anette 🙂

  Liker

 3. Jeg leser ikke slikt lenger, da jeg i hele mitt yrkesliv har hatt med kosthold å gjøre. Og jeg har erfaring med å lage spesialkost for barn, da en av mine hadde barneleddgikt fra hun var to år. Så jeg skjønner at du har behov for støtte i bøker og gode kostråd! Lykke til med omlegging for både deg og gutten! Ha en fin dag, Beathe!

  Liker

 4. Jeg kunne også hatt på vent bøkene på longlisten jeg ikke har lest, men det tenkte jeg ikke på 🙂 Istedenfor tror jeg at jeg venter til samlesingen 🙂 Jeg har også IBS så kostholdsregulering er et vanlig ord i denne heimen 🙂 Jeg har ikke gått inn for FODMAP, men spiser nesten slik allikevel. En må finne ut hva som er best for en selv 🙂 Jeg håper bøkene vil være en fin inspirasjon for deg og at du har en flott dag!

  Liker

 5. Den ene søstra mi har lange snakekt om Fodmat, som hun fikk anbfealt av sin lege. Det blir mye restriksjoner på kostholdet synes jeg, men hver og en må finne ut av hva som passer for seg. Selv vet jeg at for mye sukker, gjær, hvetemel gjør meg oppblåst og at jeg får trøblete mage av en del. Ser ikke bort fra at jeg kunne ha nytte av en slik bok. Kikket på hjemmesiden til Lyngstad og den ser veldig grei ut.
  Jeg har også unger med forskjellige kosthold, en veganer, en med paleo, en som best liker pølser, chips og pizza og brødmat med salami- og så meg da, som passer meg for noe, men ellers spiser det meste, og søstra mi på Fodmat. Kan være en utfordring når alle er samlet til bords, men det går da med litt kreativitet.:)

  Liker

 6. Jag hoppas att ni finner en kosthållning som kan passa er alla i familjen. Det låter jobbigt om det skulle behövas så många olika, som du beskriver. Men det viktigaste är att få vara så frisk man kan och att maten inte skadar en. Önskar dig en trevlig tisdagskväll. 🙂

  Liker

 7. Huff, lange dager på jobb for deg om dagene godt at det er fridag i morgen da eller? Jeg har tatt av litt over 1 kg på en uke og det enda jeg ikke hadde et strengt lavkarbo kosthold og jeg trengte den puffen for jeg har veldig lyst på snop om dagene og ungene har mye igjen etter jul…. det er såvidt jeg klarer å la være. Nei, det blir nok sikkert ikke enkelt, særlig han yngste for han skal helst ikke ha sunne ting, vi andre er litt mer giret på å spise sunt. Kos deg på jobb:-)

  Liker

 8. Da er du flink, jeg tenkte jeg skulle begynne å trimme litt også, det trenger jeg i aller høyeste grad. Ha en fin kveld, Anette 🙂

  Liker

 9. Takk for det :-)Ja, det tenker jeg også, man får tilpasse best mulig slik at alle kan spise noenlunde det samme. Blir i hvert fall spennende å komme i gang.

  Liker

 10. Jeg kommer nok ikke til å kjøre et knallhardt regime når det gjelder meg selv foreløpig, jeg trenger å gå ned i vekt, samt at jeg har fått mer energi av å gå på lavkarbo kontra et «vanlig» kosthold. Reagerer litt slik jeg også på enkelte matvarer eller når det blir for mye. Oi, det blir ikke enkelt når alle er samlet vil jeg tro. han yngste her skal få slite for han er litt sånn jo mer usunt det er jo bedre er det, mens vi andre er litt sunnere.Blir spennende å få bøkene i hende og bla i dem.

  Liker

 11. Lykke til Beathe! Tenker jeg selv må ta av noen kilo, men må virkelig mobilisere for et opplegg jeg kan gjennomføre.:) (men hva skal jeg gjøre av avlle kaker og sjokolade som er igjen etter jula? Ta med på jobben , kanskje)

  Liker

 12. Tusen takk for det, Anita ! 🙂 Her er det også både kaker og sjokolade igjen etter jul, det frister å snike seg til litt med foreløpig har jeg klart å styre unna. Kaker med på jobben blir vel populært det, eller skal alle kjøre den sunne linjen etter jul?

  Liker

 13. Det er ofte mykje nyttig å finne i desse bøkene, også om ein ikkje har tenkt å legge om kosthaldet totalt. Dessutan er det inspirerande å lese. Vi nordmenn er eit skikkeleg «brødfolk», og vi har vel etterkvart fått med oss at det ikkje berre er bra. Lukke til med prosjektet 🙂 (PS: Berit Nordstrand sine bøker er også gode og bloggen hennar har gode tips «beritnordstrand.no» )

  Liker

Kommentarer er stengt.