Boken på vent: Kuppet av Rolf J Widerøe & Hans Petter Aass

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.


På turnèen «Forfatterne kommer» som ble avsluttet på litteraturhuset torsdag forrige uke var det flere bøker som fikk meg til å spisse ørene litt ekstra, og en av dem er ukens bok på vent som er på vei til postkassen min «as we speak». Denne skal leses som en del av forberedelsene til bokbloggerprisen 2014.
Litt om boken:En ny, knallsterk dokumentar fra forfatterne av bestselgerne Dødsranet og Krigshelten. Tema: Nordea-kuppet, norgeshistoriens frekkeste bedrageri: 20. juli 2010 tropper en 49 år gammel hjelpepleier opp i Nordeas filialer på Tveita i Oslo. Utkledd som millionærarving og med falskt bankkort ber hun en velvillig saksbehandler om å registrere en fullmakt på en ung mann i hennes følge. Snart er 62 millioner kroner overført til flere konti i Dubai. Pengene er aldri kommet til rette. Hovedmannen går fortsatt fri. 
 Forfatterne går tett på den norsk-pakistanske familien bak bedrageriet, av politiet utpekt som den mektigste mafiafamilien i Norge. I kretsen rundt dem dukker det opp flere sentrale personer fra Norges tyngste kriminelle miljøer – fra «B-gjengen», kriminelle MC-bander, ransmiljøet og torpedomiljøet. Det er nådeløse oppgjør, luksusliv i Dubai og pengestrømmer på ville veier. I Oslos underverden foregår det ting du aldri ville ha trodd.


Er dette en bok du kunne tenke deg å lese? 

*Venter spent på hvilken bok du har på vent denne tirsdagen*

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

12 kommentarer om “Boken på vent: Kuppet av Rolf J Widerøe & Hans Petter Aass

 1. La merke til de spisse ørene dine da disse to forfatterne snakket om boken sin. Håper den faller i smak. Jeg ble fascinert av Marte Michelet sin bok og har bestilt den – gleder meg 🙂

  Liker

 2. Kan ikke huske å ha lest om dette rane. Utspekulerte saker. Noen ganger blir en helt imponert over frekkheten!
  Håper du får en fin tirsdag, Beathe!

  Liker

 3. Jeg hørte også om denne på #forfatternekommer. Det hørtes ut som en virkelig spennende bok så den må nok også jeg lese. Både fordi den høres utrolig spennende ut, og fordi det selvfølgelig er en del av forberedelsene til Bokbloggerprisen 2014 🙂 Ønsker deg en fin dag Beathe!

  Liker

 4. Denne beit eg meg også merke til på bokmøtet til Gyldendal. Tøffe karar! Ha ein fin kveld vidare 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.