En smakebit på søndag: Kaoshjerte av Lise Forfang Grimnes

Søndag igjen og det betyr ny runde med smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten.
Jeg leser biografien til Wilhelm F.K Christie og i tillegg leser jeg noveller og ikke minst boken jeg skal gi dere en smakebit fra i dag, Kaoshjerte som er debutboken til Lise Grimnes, eller bloggeren bak bokbloggen Knirk om du vil. Det er en ungdomsroman i sjangeren Fantasy.
Litt om boken: Minja er seksten år og våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i en myr, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som stjernehimmelen – og plutselig husker hun prisen for å ha besøkt sin forbudte mormor den sommeren: Å miste bestekompisen Josef for evig og alltid.

Videre står det på forlagets side at dette er en fortelling som balanserer mellom urban virkelighet og mystikk, og som henter inspirasjon fra norsk og persisk kulturarv. Boka handler om vennskap, røtter og det å ha tillit til seg selv. 


Smakebiten er hentet fra side 62

Jeg husker alt.

Noen skriker, jeg tror det er meg. verden får farge igjen,lydene fra virkeligheten bryter gjennom og jeg ser folk stimle sammen rundt meg.
Meg. Den bustete lille jenta som står midt på Karl Johan med en hun i armene og skriker.
Jeg hyler for å få alle bildene og tankene unna. Jeg vil ikke huske!
Bekymrede øyne, en hånd på armen min, noen som ringer i en mobil,
Øynene mine lukker seg, og over netthinnen løper  alle bildene fra i sommer.
Jeg husker folka. Ansikter farer gjennom hodet mitt. Lea.
Den høye mannen med gulltann.
Jeg husker mormor.
jeg husker hvem som kyssa meg.
Og jeg vet hva som har skjedd med Josef.

Ingenting kan noensinne bli bra igjen.
Jeg vet hvem jeg er.

Et monster.
Liker den godt så langt og gleder meg til å lese videre!
HA EN SUPER SØNDAG ALLE SAMMEN!
Og du? I natt er det tid for å skru klokken tilbake!20 kommentarer om “En smakebit på søndag: Kaoshjerte av Lise Forfang Grimnes

 1. Ser du valgte deg en av de gode cliffhangerene i dag. Jeg koste meg virkelig med denne boken, hun skriver fantastisk bra. Håper denne boken ligger under mange juletrær i år 🙂

  Liker

 2. Jeg har også planlagt å lese denne boka. Må visst skaffe meg den snart. Ha en fin søndag! Jeg skal ut å spa i hagen til min datter nå. Må hjelpe henne å få satt ned noen løker.

  Liker

 3. Roligt med nordisk fantasy, jag är lite på jakt efter bra fantasy och fantasy som inte är renodlad. Den här låter intressant. Tack för tipset och smakbiten. Ha en fin söndag. 🙂

  Liker

 4. Jeg gleder meg til å lese Kaoshjerte. Den høres så fin ut 🙂 Klokken klarte jeg til og med også å huske på. Jeg glemte det en gang på Tenerife, og da gikk flyet fra oss 😀 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 5. Knirk var en av de første bokbloggerne jeg oppdaga, så jeg har et litt spesielt forhold til henne! Jeg gleder meg til å lese denne, men først skal jeg prøve å generere så mye sjølvdisiplin at jeg får fullført de bøkene jeg allerede er i gang med ;o)

  Liker

Kommentarer er stengt.