Referat fra "Forfatterne kommer" i regi av Gyldendal på litteraturhuset i Bergen

I går avsluttet Gyldendal sin bokturnè og det gjorde de på litteraturhuset i Bergen, og da har de vært innom 8 byer på sin rundtur som de kaller «Forfatterne kommer».
Forfatterne ble bokbadet av Mona B Riise,som blant annet er programleder fra «Stjernekamp», hun har fulgt forlagsfolkene og forfatterne på denne turnèen.
Før forfatterne kom på scenen  ble det presentert noen andre bøker hvor forfatteren ikke var til stede og der la jeg merke til to bøker som jeg vil titte litt nærmere på, det var » Armfeldt armè» av Geir Pollen og «Bullshit filteret» en ungdomsbok skrevet av Oda Faremo Lindholm.
Siri Pettersen var først ut av forfatterne og hun var et fyrverkeri av en dame, og det var utrolig kjekt å møte henne «live». Hun snakket om  Råta som er hennes andre bok og fortsettelsen på Odinsbarn.
Lars Mytting er ute med ny bok og den har fått gode tilbakemeldinger og heldigvis så ligger den klar her: Svøm med dem som drukner. Boken skal faktisk oversettes til arabisk.Rolf J Widerøe og Hans-Petter Aass er forfatterne bak boken Kuppet- På innsiden av Norges mektigste mafiafamilie. Denne virker utrolig spennende og er en bok jeg bare er nødt til å få med meg.
Gunhild Øyehaug, forfatteren bak boken Vente,blinke er ute med en ny bok og denne gangen handler den om Undis Brekke. Dette er en bok jeg skal notere meg bak øret.
Arne Hjeltnes hedret Ingrid Espelid Hovig i anledning hennes 90 års dag med en kokebok hvor det er samlet 90 retter fra ulike kokker. Her leser et dikt han skrev til henne lenge før han møtte henne for første gang.
Carl-Johan Vallgren, forfatteren av Havmannen som jeg likte veldig godt debuterte i år som krimforfatter med boken Skyggegutten og det var en sterk historie som ligger bak om hvordan han fikk idèen til denne boken.
Marte Michelet debuterer i år som forfatter og hun har skrevet boken Den største forbrytelsen og handler om den norske Holocaust. Dette er en bok som blir et «must» for meg denne høsten!
Frank Rosell har skrevet boken En nese for alt og er en bok om hunder og luktesans.
Gunnar Staalelsen,Varg Veums far og vårt eget bysbarn var siste forfatter ut og han snakket naturligvis om den nyeste boken om Varg Veum. Han sang også noen strofer fra Hellemyrsfolket.
Det er med skam å melde at jeg ikke har lest en eneste varg Veum bok.
Det er alltid like kjekt på disse samlingene og ikke minst kjekt å se så mange av forfatterne. Det ble servert mat og god drikke, og jeg fikk anledning til å hilse såvidt på Siri Pettersen og det var veldig stas. 
Når vi gikk fikk vi utdelt hver vårt nett med bøker:
Dette var skikkelig koselig og jeg gleder meg allerede til neste bokhøst!
Se gjerne Tine sitt innlegg fra gårsdagen også!

4 kommentarer om “Referat fra "Forfatterne kommer" i regi av Gyldendal på litteraturhuset i Bergen

  1. Supert innlegg Beathe! Ser du har vært heldigere med bildene enn meg 🙂 Ikke lett det der, når vi bare knipser ett eller to 🙂

    Liker

  2. Takk for det! 🙂 Jeg syntes omvendt, at du hadde tatt finere bilder enn meg, du har fått de litt nærmere. jeg skulle hatt meg et lite kurs tror jeg.

    Liker

  3. Ja det er veldig kjekt så det er bare å melde seg på til neste år når de ulike forlagene har høstmøter for det er veldig kjekt å få presentert bøkene på denne måten.

    Liker

Kommentarer er stengt.