Bokanmeldelse: Falcheblikk av Sigmund Falch – verdens første Instagram-bok!

Forlag: Schibsted
Tittel: Falcheblikk
Forfatter: Sigmund Falch
Format: Innbundet
Sideantall: 97
Utgitt: 2014
Utfordring: 100+ bøker  på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

Forfatter

Sigmund Falch (1965) jobber som prosjektleder i NRK og har bakgrunn som manusforfatter fra radio og tv. Han har gitt ut en rekke bøker hvor han har brukt humor ved å tilføye en morsom  tekst til gamle bilder.

Var så heldig å se forfatteren på forlagets høstmøte her i Bergen og latteren satt løst når han serverte smakebiter fra bøkene sine. Ja, det har kommet ut to bøker fra denne kanten nå i høst, disse har jeg ønsket meg og derfor stod gleden i taket når jeg fant den ene av dem i postkassen min i dag.
For første gang har forfatteren brukt nye bilder til tekstene sine og de er hentet fra Instagram. Boken er et resultat av en konkurranse på Instagram hvor folk med oppfordret til  å sende inn bilder fra dagliglivet sitt.

 Det blir vanskelig å skrive en vanlig omtale av denne boken og derfor serverer jeg dere noen smakebiter i stedet før jeg skriver noen ord om hva jeg syntes om den.

#epletfallerikkelangtfrastammen

#ikketaleomåfåingvildmedpåbilde

#tihidennelojeggodtav
#detkannådiskuteresomdettevaretsjekketriksåsnakkeom

Denne boken er bygget opp på samme måte som de foregående ( nå har jeg ikke lest alle, men et par av dem) og det eneste som er annerledes er at det er brukt nye bilder i stedet for gamle, og at bildene er hentet fra Instagram. Litt artig å bruke bilder på denne måten for du vet ikke hva som egentlig har gått for seg. Det er selvfølgelig morsomt når de bruker bilder fra en helt annen tid og tilsetter en tekst som overhodet ikke har noe med den tidsperioden å gjøre, men det var artig med denne varianten også. Nå var ikke alt like hysterisk morsomt her, men jeg humret og lo og koste meg med den lille lesestunden jeg fikk. Dette er jo bøker man kan ta frem flere ganger om en har lyst på en god latter.
Som vanlig fikk vi servert tekstene på nynorsk.

#jeganbefalerbokentilallesomharlystpåengodlatter

4 kommentarer om “Bokanmeldelse: Falcheblikk av Sigmund Falch – verdens første Instagram-bok!

Kommentarer er stengt.