Boken på vent: Sånn ble det av Maren Uthaug

I tirsdagspalten  Boken på vent  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Ukens bok på vent hadde jeg planlagt å lese som en del av forberedelsen til bokbloggerprisen selv om forfatteren er både samisk, norsk og dansk, men når jeg undersøker litt nærmere så viser det seg at boken kom ut i Danmark i fjor. Jeg kommer uansett til å lese denne i løpet av uken som jeg hadde planlagt.


Litt om boken: Da Knut går fra sin kone, tar han med seg datteren Risten og flytter fra Nordnorge til Sønderjylland. Ned til Grethe, som nettopp har innlosjert fem vietnamesiske båtflyktninger i kjelleren. Risten knytter et bånd til en av dem, gutten som har fått navnet Niels. Et uløselig bånd som oppstår fra deres felles ensomhet.


Boken handler om familiehemmeligheter, identitet og overlevelse.


Hvilken bok har du på vent denne tirsdagen?Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

9 kommentarer om “Boken på vent: Sånn ble det av Maren Uthaug

 1. Virker fin den Beathe.:) Min bok er også en aom er aktuell for BB-prisen. Jeg leser norske 2014-bøker så det ljomer etter for tiden.. God natt Beathe, og ha en fin tirsdag.:)

  Liker

 2. Når en skal lese litt ukjente forfattere som ikke er markedsført så sterkt skal det litt til å alltid få med seg utgivelse. Håper uansett at boken er bra. Takk for i går, det var koselig å være sammen med deg, på en så lærerik boklansering. Hodet mitt surret da jeg la meg i går 🙂 Ha en fin tirsdag!

  Liker

 3. Fra Nord-Norge til Sønderjylland høres ut som en lang og dramatisk flytting. Det er ikke rart datteren blir ensom. Da jeg var ganske ung kom det vietnamesiske båtflyktninger til der jeg bor. Vi ble kjent med dem og var ganske mye sammen med dem en stund, men etterhvert som de fikk opphold så flyttet de videre til de store byene. Men det var et eksotisk møte 🙂 Ønsker deg en fin dag, Beathe!

  Liker

 4. Takk for det, og i like måte,Tine! 🙂 Alltid like kjekt å treffe deg. Ja, det ble litt mye informasjon og i hvert fall for deg som hadde fått litt input tildigeere på dagen også.

  Liker

 5. Så spennende det må ha vært å blitt kjent med dem! 🙂 Kanskje du kjenner igjen deler av denne boken da selv om det ikke er handling fra samme sted.

  Liker

 6. Familiehemmeligheter…da må denne være noe for meg 😉 Har dessverre ikke hatt tid til å lage et innlegg i dag. Har hektiske dager. Men kommer sterkere tilbake neste uke 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.