Kommende bøker for august- Forberedelse til bokhøsten!

Det er litt igjen av juli måned enda men her på bloggen er det  på tide å se litt nærmere på bøkene som kommer ut den kommende måneden, i august går også startskuddet for årets bokhøst og det er veldig mye som frister. Jeg tar som vanlig kun en titt på de bøkene som kommer og som jeg kunne tenke meg å lese, jeg tar også forbehold om at enkelte datoer kan være feil.

PAX FORLAG
Denne boken har jeg lest allerede men velger å ta den med her likevel for jeg tror at dette er en bok som mange kommer til å like. Omtalen min av boken finner du her.
(12.aug)
Litt om boken

En høstdag i 1686 banker atten år gamle Nella Oortman på døren til et av de flotteste bolighusene i Amsterdam. Hun er nettopp ankommet fra landsbygda for å starte et nytt liv som den styrtrike handelsmannen Johannes Brandts kone. Men velkomsten er ikke som forventet: Johannes’ søster Marin virker kald og reservert, og Johannes selv er knapt å se. Til gjengjeld får hun en overdådig bryllupspresang: et vakkert miniatyrhus, en tro kopi av huset de bor i. Men når Nella begynner å bestille møbler til huset fra en hemmelighetsfull miniatyrmaker, er figurene hun får urovekkende velkjente. Mens hun gradvis avdekker sannhetene om Brandt-familien og medlemmene av husholdningen, begynner faresignalene å blinke. Hva er det den gåtefulle miniatyrmakeren vet, og hvilken rolle spiller miniatyrhuset i det som skjer?


Denne boken ligger i ventebunken for juli og skal snart leses.

( 7.aug)
Litt om boken

I Little Wing i Wisconsin har Hank, Kip, Ronny og Lee vært venner siden high school. De holder fast ved vennskapet, men har gjort forskjellige valg i livet. Hank har fulgt familietradisjonen og blitt bonde i hjembyen, og er gift med ungdomskjæresten Beth. De andre har flyttet ut, og noen er kommet tilbake: Ronny etter en karriere som rodeorytter, og Kip som suksessrik megler på råvarebørsen. Og så er det Lee, selvfølgelig, den som alltid skilte seg ut. Lee har blitt rockestjerne etter gjennombruddet med plata Shotgun Lovesongs og lever livet på turne og i New York med stadig skiftende kjendiskjærester og jetsetliv. Men når han trenger et pusterom trekkes han hjemover, til vennene Hank og Ronny – og til Beth.

GYLDENDAL

Jeg finner alltid så mange bøker hos Gyldendal og denne gangen ble intet unntak og først ut er  Veien til klippene som er skrevet av en forfatter jeg ikke har hørt om før så denne blir spennende å få med seg.

(30.Juli)


Litt om boken

 Er sannheten alltid nødvendig for å kunne leve sant? Lucia lever sammen med sin forlovede Jack i London. Hun skal hjem på ferie, hjem til den værharde barndomsøya på Helgelandskysten der hun vokste opp med sin italienske mor og norske far, med fiskehjell, utedo og sanking av ærfugldun. Lucia frykter hva Jack vil synes om de enkle kårene hun kommer fra. Hun tyr til en løgn, sier at moren er blitt syk og ikke orker besøk av andre enn henne. Det går troll i ord da moren brått og uventet dør mens Lucia er hjemme. Full av skyldfølelse kan hun ikke annet enn å si ja til å oppfylle morens siste ønske: Å sette ned urnen på hennes hjemsted på Liguriakysten, et sted Lucia aldri har vært og som moren sjelden snakket om. Lucias motvillige Italia-reise blir ikke bare en reise mot sannheten om hva som skjedde da moren forlot landsbyen, men også en reise på leting etter seg selv.

Isabel Allende har jeg enda tilgode å lese noe av, men jeg tror at endel av bøkene hennes kan passe for meg, denne hørtes spennende ut.

(1. aug)

Litt om boken

Amanda Martín er en selvstendig, lynskarp, men også egenrådig og sta tenåring. Hun vokser opp i San Francisco, de frisinnede og annerledestenkendes hovedstad. Her driver moren Indiana en populær aromaterapi- og reiki-klinikk. Selv om mor og datter er ulike som natt og dag, er båndet mellom dem uslitelig.

Amandas far, førstebetjent Bob Martín, leder etterforskningen av flere morbide drap som har funnet sted i byen. På fritiden begynner Amanda selv å undersøke sakene, med hjelp fra sin elskede morfar og internettvenner fra hele verden. Da Indiana forsvinner sporløst, blir Amandas hobby med ett blodig alvor. Nå hviler det på hennes unge skuldre å redde morens liv.


Sue Monk Kidd kommer ut med ny bok den kommende måneden, hun er kjent for blant annet Bienes hemmelige liv. Hun har også skrevet Granateplene sammen med datteren sin og det var en bok jeg likte veldig godt. Dette blir en av høstens «Must have» for meg.

(20.aug)

Litt om boken

«Elleve år gammel eide jeg en slave jeg ikke kunne sette fri.» Charleston, 1803: I den rike, hvite Grimké-familien er alle samlet for å feire datteren Sarahs elleveårsdag. Men da foreldrene presenterer den jevnaldrende slavejenta Hetty Handful som Sarahs bursdagsgave, sier hun bestemt nei. Som straff for upassende oppførsel må Sarah skrive til alle gjestene og be pent om unnskyldning. For jenter i South Carolina skal ikke drømme om å avskaffe slaveriet eller studere jus – de må konsentrere seg om broderi, håndskrift og bibel. Hetty Handful prøver på sin side å finne seg til rette i Grimké-huset, mens hun fabulerer om verden utenfor murene som omslutter slavegården.Forfatterens forrige bok Havmannen ble jeg veldig begeistret for så denne er jeg rimelig spent på.

(28.aug)

Litt om boken

Stockholm, sommeren 1970. Jan Klingberg er på vei hjem fra en barnebursdag med sine to små sønner. Kristoffer, som er syv år, forsvinner fra T-banestasjonen. Det siste faren ser av sin sønn, er en kvinne som tar ham i hånden og går derfra.

Over førti år senere forsvinner Kristoffers bror, Joel, sporløst. Forsvinningen er et mysterium. Joels kone henvender seg til Danny Katz for hjelp. Hun har aldri møtt ham før, men hennes mann hadde snakket varmt om ham siden de ble venner i militæret. Katz finner forespørselen merkelig, men går motvillig med på å hjelpe. Han skjønner raskt at det finnes mange hemmeligheter i den mektige Klingberg-familien.

Krim er jeg ikke veldig flink til å lese men har stadig planer om å få lest litt mer i denne sjangeren, og dette er en forfatter som jeg er nysgjerrig på og siden jeg har bøker av ham så må jeg notere meg denne også.
(12.aug)

Litt om boken

Dypt i de svenske skoger, på høstjaktens første dag, blir en eldre mann skutt og drept. Det var ikke et vådeskudd.

Småbarnsmoren Hedda Hellberg skulle til Italia i tre uker for å pleie sine sår etter farens død. Hun dukker aldri opp på hotellet. Alle spor etter Hedda slutter på Gardermoen. 
Journalisten Nora Klemetsen kjente Hedda som ung, og involverer seg personlig i Heddas sak, hun kan ikke tro at Hedda har forlatt mann og barn frivillig. Enda mer gåtefullt blir det da Heddas navn dukker opp i forbindelse med drapet i Sverige.
Henning Juuls liv dreier seg bare om én ting: å finne svaret på hvem som tente på bygården der hans og Noras lille sønn Jonas omkom. Sporene Henning følger, dukker opp i saken Nora jobber med, og snart befinner de seg begge på farlig grunn. Noen er villig til å drepe for å beskytte sin hemmelighet, en hemmelighet som har forgreininger til et mørkt kapittel i europeisk historie.

Helt ukjent forfatter for meg men med et raskt blikk på hva boken handler om så fant jeg fort ut at denne måtte med, og blir en av høstens «Must have» for meg.

(18.aug)

Litt om boken

En intenst spennende historie om to brødre, om svik og mot, og om søskenkjærlighet som drives til den ytterste grense. Og deretter enda lenger. Fem år gamle Daniel er rammet av aggressiv leukemi. Cellegiftbehandlingen virker ikke, og han har maksimum fire uker igjen å leve. Bare én ting kan redde ham: beinmargstransplantasjon fra faren Alex, en norsk etterretningsagent som er forsvunnet under uklare omstendigheter i Afghanistan. Alexs bror Jonas er tidligere skarpskytter, og var også vervet i Afghanistan. 


VIGMOSTAD & BJØRKE
Dette var en helt ukjent forfatter for meg men coveret og informasjonen om handlingen gjorde meg så nysgjerrig at denne boken måtte opp på listen. 
(12.aug)
Litt om boken

«Tilgi meg, Dorothea, for jeg kan ikke tilgi deg. Det du gjør mot dette barnet, mot barnets mor, er galt…» Roberta har en forkjærlighet for gamle bøker og gamle brev og postkort. Da faren hennes gir henne noen av eiendelene etter bestemoren, finner hun et brev fra bestefaren hun aldri kjente – datert etter at han angivelig døde under andre verdenskrig. Dorothea er ulykkelig i ekteskapet med Albert, som har dratt i krigen. Et fly krasjlander på et jorde bak huset, og hun møter skvadronsjef Jan Pietrykowski for første gang. Det oppstår et bånd mellom dem, og hun begynner å tro at lykken finnes også for henne. Men skjebnen har andre planer for dem begge. Og ikke lenge etter bærer hun på en hemmelighet som får vidtrekkende konsekvenser for familien flere år etterpå.
ASCHEHOUG

Har ikke lest noe av denne forfatteren før men når navnet hans dukket opp i en annen bok jeg leste tidligere i sommer bestemte jeg meg for at dette var en forfatter som jeg fikk lyst til å sjekke ut. Her fant jeg ikke info om boken på norsk så derfor kommer det på engelsk denne gangen.


(18.aug)

Litt om boken

Summer, 1944. In the ‘stifling heat of equatorial Newark’, a terrifying epidemic is raging, threatening the children of the New Jersey city with maiming, paralysis, life-long disability, even death. Vigorous, decent, twenty-three year old playground director Bucky Cantor is devoted to his charges and disappointed with himself because his weak eyes have excluded him from serving in the war. As polio begins to ravage Bucky’s playground, Roth leads us through every inch of emotion such a pestilence can breed: the fear, the panic, the anger, the bewilderment, the suffering and the pain. 

Trude Teige er en forfatter som jeg ikke har hatt gleden av å lest noe av enda, men akkurat det har jeg tenkt å gjøre noe med. Hun kommer ut med en ny krimbok i neste måned.

(21.aug)


Litt om boken

En kvinne blir funnet drept i sin egen stue i den idylliske kystbygda Losvika. Hun sitter i en stol ved vinduet med utsikt til alle som kommer og drar. Hun er sminket og kledd i en lang, sort silkekjole. Kvinnen er datteren til en predikant som ble funnet drept i det samme huset ett år tidligere. Drapet er ikke blitt oppklart, og folk i bygda er redde for at det går en drapsmann løs. Journalisten Kajsa Coren begynner å grave i drapsofferet fortid. Folk omtaler kvinnen som ensom og annerledes; hun hadde nesten ingen kontakt med andre mennesker, og hun snakket aldri. Kajsa skjønner at kvinnen tilbragte dagene i stolen ved vinduet, og at hun visste mye om mange. For mye?

SILKE

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg elsker bøkene til Karin Brunk Holmqvist. Hun skaper slike herlige stemninger med disse eldre menneskene og det er en fryd å tre inn i deres verden. Derfor er det med stor glede å melde at forfatteren kommer ut med en ny bok den kommende måneden.
(15.aug)


Litt om boken

Gunnar og Berta har tatt den store avgjørelsen. Etter å ha bodd mange år på landet har de solgt huset og kjøpt leilighet i Simrishamn – og i tillegg en liten hytte i byens beste kolonihage. Alt er nytt, og det er mye som er til det bedre, men det å bo i byen er ikke alltid like enkelt. Det skal Gunnar snart få merke. En bukett nelliker fører til sladder og misforståelser, og snart begynner det å ryktes at Gunnar er en skjørtejeger. Gunnar skjønner ikke hvordan han skal komme seg ut av det med æren i behold. Og han tør ikke engang tenke på å fortelle noe til Berta. I stedet strør han om seg med forvrengte ordspråk og snører seg inn i et nett av løgner og pinligheter. Hva kommer Berta til å si?


Det er ikke bare Holmqvist som kommer ut med bok nå i høst, det gjør også en forfatter som jeg ikke har hørt om før så det skal bli et spennende bekjentskap.


(15.aug)


Litt om boken

1955: I Paris skriver en døende kvinne på sitt testament. I London oppdager Grace Munroe at mannen hennes bedrar henne. Grace Munroe mottar et brev fra et advokatfi rma som hevder hun er hovedarving etter Madame Eva d’Orsey. Det er bare ett problem. Grace har aldri hørt om Eva d’Orsey … Den testamenterte formuen fører Grace fra London, til Paris og inn i en forførerisk verden blant parfymemakere og eksotiske dufter. Et forlatt parfymeri gir noen ledetråder, og gradvis vokser det frem et bilde av en fascinerende og tragisk kvinneskjebne. Men, hvorfor har Eva gjort Grace til sin arving? Hva er det som binder dem sammen?


OKTOBERLine Baugstø har skrevet flere novellesamlinger og romaner tidligere, jeg har lest en av novellesamlingene hennes og det har gjort meg nysgjerrig på andre ting hun har skrevet. Hun kommer med en ny roman i august.


(15.aug)

Litt om boken

Sommeren 1968 er Sigrid alene igjen i rekkehuset med to små døtre. Ektemannen Erling har sagt opp jobben som fotograf og har reist for å følge drømmen om et villmarksliv i Canada og Alaska. Der skal han padle på blikkstille vann, fiske laks og ta bilder av ville dyr som han senere kan selge. Sigrid prøver å forsørge seg selv og jentene ved å selge Tupperware. Også hun drømmer om noe større, om å bryte ut av trange kjønnsroller og leve av å skrive. Samtidig blir det stadig vanskeligere å få endene til å møtes. Hver dag spør jentene om det har kommet brev fra faren, men de hører ingenting. Med stor kraft skriver Line Baugstø fram Sigrids voksende desperasjon. 


Denne boken ble jeg gjort oppmerksom på inne hos Bokelskerinnen ( Elin ) og fant ut at dette kunne være en bok for meg.  Denne sies å være en moderne klassiker.Dessverre fant jeg ikke det norske coveret


Litt om boken

Frøken Jean Brodie er læreren man aldri glemmer – ikke som leser, eller om man var en av hennes elever på pikeskolen i Edinburgh på 1930-tallet. Frøken Brodie er en lidenskapelig, uforutsigbar og fritenkende kvinne med høye idealer, sterke meninger og uortodokse undervisningsmetoder. Pikene er rundt ti år når hun får ansvaret for dem. Hun gir dem fortellinger om store menn og kvinner i kunsten og historien, og om begivenheter i hennes eget kjærlighetsliv. De blir til Brodie-klikken, crème de la crème, hevet over andre elever og skolens tradisjonelle pensum. Hver og en er noe helt spesielt, blir de fortalt, og skal bli berømt for dette – Monica for matematikken, Eunice for svømmingen, Rose for sex. Men en dag, bare noen år frem i tid, vil en av pikene i klikken forråde frøken Brodie, til hennes store overraskelse og fortvilelse.

BASTION
Forfatterens forrige bok på norsk  Et helt halvt år  fikk veldig god mottakelse og derfor er det knyttet stor spenning til om denne boken kan måle seg, uansett så blir det et spennende gjensyn med en forfatter jeg ble veldig begeistret for.
(25.aug)
Litt om boken

Livet til Jess er virkelig kaotisk: Med to jobber, to barn og en stinkende hund forsøker hun å gjøre det beste ut av hverdagen. Plutselig får datteren hennes en fantastisk mulighet av sorten som bare kommer en gang i livet, men hva hjelper vel det når Jess slett ikke har råd til å gripe den? Inn i livene deres kommer den kjekke Ed Nicholls – en mann som tilsynelatende har alt: Ed er rik, suksessfull og i Jess sin øyne, ekstremt arrogant. På overflaten lever de to vidt forskjellige liv, men Ed vet utmerket godt hva det vil si å være alene med tøffe utfordringer. Han har tid og lyst til å hjelpe Jess, men kan han det, når hans eget liv nylig ble snudd på hodet og han selv går en høyst usikker fremtid i møte?


TIDEN


Forfatterens debutbok  Under verden   ble en spesiell leseopplevelse syntes jeg å huske. Bok nummer to heter Ut og den har jeg ikke lest enda, nå er forfatteren snart ute med sin tredje bok.


(4.aug)

Litt om boken
Man må være to, sa du, og jeg skulle vært en bok, og jeg skulle vært uendelig. Jeg skulle stått i hylla di, eller ligget på bordet ditt, eller hvilt i hendene dine. Og du skulle bladd i meg, lest i meg, tegna kruseduller i margen min, små dyr og strekmennesker, lev vel og la stå. Jeg skulle ikke ønsket mer. Jeg skulle ikke ønsket lenger. Men at du ville tilgitt denne boka. De minste orda, og de aller største. En ung kvinne møter en ung mann, de flytter sammen nærmest umiddelbart, fullstendig oppslukt av hverandre. Men etter kort tid kommer de første tegnene på at alt ikke er som det skal være. Hva vet de egentlig om hverandre, hvor mye vil de vite, og hvor går den faktiske grensen mellom sannhet og løgn, drøm og virkelighet?
Det er ikke så lenge siden jeg leste Urd av samme forfatter og den er bare helt nydelig, forfatteren har skrevet et par andre bøker som jeg også har planer om å få med meg og snart kommer hun ut med en diktsamling.(4.aug)


Litt om boken

Som 33-åring blir ho innlagd på Modum bad, med ei kroppsvekt på berre 38 kilo. Birgit, fødd i 1946, gledesbarnet, gutejenta, ho som elskar dyr og skog, bøker og musikk. Korleis blei livet hennar slik? Kvart menneske ber på si historie. Og den historia inneheld kjærleik, smerte, glede, sorg. Det mørkaste mørke og det lysaste lyse. Det er berre å spørje. Snakkar ein saman lenge nok, kjem alt fram til slutt. Slik blei boka du held i handa til. For Birgit finst. Ho svara då Ruth Lillegraven spurde. Manilahallen er biografien om Birgit, skriven som dikt. SPARTACUSHer var både forfatter og boktittel helt ukjent for meg, her var det coveret som gjorde at jeg bet meg merke i boken sånn er det med den saken.
(15.aug)

Litt om boken

En øy i Middelhavet. Fra en veranda ser han henne stå i skyggen fra daddelpalmene i hotellets have. I hånden holder hun en naken, fremmed gutt. Han vet at fra dette øyeblikk vil alt forandre seg mellom dem. Noen dager senere stiller hun ham et ultimatum. Hun vil ha barn. Motvillig går han med på dette, og en tid senere er de gravide med tvillinger. En jente og en gutt er en fortelling om kjærlighetens begynnelse og slutt, om den største lykke og sorg – og så en dag å ta beslutningen om å forsvinne fra verdenJURITZEN


Jan Erik Fjell kommer ut med en ny krimbok om Anton Brekke, og den tenker jeg at det er mange som vil ha med seg. Jeg skal snart til med første bok.(28.aug)

Litt om boken
 Oscar Fiva sitter fengslet på åttende året for drapet på sin venn Henrik Zahl. Fiva har alltid hevdet sin uskyld, og liket ble aldri funnet. Når Zahl plutselig dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. For det politiet finner, er liket av en nylig myrdet mann. Anton Brekke beordres til å etterforske saken. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge. På oppdrag for en død mann. Anton kjemper mot større krefter enn han aner, mens et nytt drap planlegges.Gert Nygårdshaug kommer ut med en ny bok i høst,Nøkkelmakeren er en parallellroman til Nygårdshaugs kritikerroste roman Klokkemakeren. Jeg fikk lyst til å lese begge to.(18.aug)


Litt om boken

Kunne det være slik at tidspunktet nå var kommet da den verden han kjente til, den Tiden han befant seg i, som han forsto og som lot seg måle blant annet med hans femti veggur, kunne slå seg av eller fordufte og bli erstattet med en annen verden, der deler av bevisstheten hans fortsatt hang fast i den opprinnelige verden; men hvilken verden var den opprinnelige?» Melkior Mussenden og kona Mathilde er trofaste mot sine ritualer, hverdagens så vel som helgens. Men i det siste har herr Mussenden begynt å kjenne en underlig prikking og uro når han forbereder fredagskveldens faste sengekos. Han får slike merkelige syner som ikke stemmer overens med virkeligheten: først av sin kone som overvektig, og senere av at han gir salt til en flokk okser. Samtidig dukker det opp en hemmelighetsfull nøkkelmaker i byen. 

Cecilia Samartin kommer ut med en ny bok denne høsten, jeg ser frem til å lese flere av hennes bøker og heldigvis så har jeg alle bøkene hennes liggende og snart kommer hun ut med en ny bok, og det er siste bok i senior-Peregrino trilogien.
(25.aug)


Litt om boken


Jamilet ligger på sykehus i Santiago de Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Señor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren Jamilet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica. Den mauriske prinsen Faridoon bortfører en spansk bondejente til palasset Alhambra fordi han mener hun er Den Blå Rosen og utvalgt til en helt spesiell oppgave. I Alhambra venter Zoraya, den onde kvinnen ingen kjenner opphavet til. Legenden forteller den avgjørende kamp mellom ondt og godt, gir det endelige svaret på hvorfor Jamilet bærer på det store fødselsmerke, og hva merket betyr. 
Denne boken ble jeg også gjort oppmerksom på inne hos Bokelskerinnen (Elin)  og den kom sporenstreks opp på listen og blir en av høstens mange «Must have».


(20.aug)


Litt om boken

Impressionable and idealistic, Esme Garland is a young British woman who finds herself studying art history in New York. She loves her apartment and is passionate about the city and her boyfriend; her future couldn’t look brighter. 


CAPPELEN DAMM


Forfatteren bak bøkene Huset på stranden og Frost i mai   kommer ut med en ny bok nå i august.(25.aug)Litt om boken

Ada forsøker å komme til hektene igjen etter en tragisk hendelse, og bosetter seg på en husbåt i Seattle. Her oppdager hun en kiste som har tilhørt Penny, en nygift kvinne som bodde der femti år tidligere. Ada blir nysgjerrig, men ingen ønsker å snakke om kvinnen som en dag bare forsvant sporløst. Hun begynner å grave i saken, og de to historiene veves sammen til en uforglemmelig fortelling.
Enda en krimforfatter som jeg ikke har stiftet bekjentskap med ennå, men siden planene er der så noterer jeg meg at forfatteren kommer med en ny bok  om spesialagent Will Trent ganske så snart.(21.aug)


Litt om boken

Spesialagent Will Trent er i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. Så forsvinner en lokal student, og Will holdes unna etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner. Will skjønner ikke Amandas motivasjon, før de bokstavelig talt støter på hverandre i et forlatt barnehjem. Tiår tidligere var dette Wills hjem. De to etterforskerne må hanskes med fortidens demoner, hvis de ønsker å avverge en katastrofe. 
Denne boken har jeg også lest og likt veldig godt,derfor får denne være med her likevel. Denne boken tror jeg det blir en del blest om denne høsten. Jeg skal sikre meg en innbundet utgave når de har kommet ut i butikkene for dette er en bok jeg kommer til å lese flere ganger. Få med deg denne boken nå i høst.
Omtalen min er her om du har lyst til å lese den.(4.aug)

Litt om boken

William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv.

Den neste boken fant jeg ikke det norske coveret på og derfor valgte jeg det engelske for denne boken bare måtte på listen,og når det har handling fra Sør-statene så er jeg solgt. Et av høstens «MUST HAVE» for meg.
(25.aug)

Litt om boken

En sommerdag i 1963 har ni år gamle Starla fått nok av farmorens strenge regime, og hun bestemmer seg for å rømme fra Mississippi til Nashville. Der vil hun lete etter moren sin. Hun får haik med en farget kvinne som har en hvit baby i bilen. Starla og Eula legger ut på en lang og dramatisk reise, og Starla forstår for første gang hva diskriminering betyr når hun ser hva Eula blir utsatt for.

SAMLAGET

Totalt ukjent forfatter for meg dette men jeg syntes at den virket interessant og dermed havnet den på listen.

(14.aug)

Litt om boken    
I løpet av ei veke i august opplever Sofie og Otto ei rekkje små ulykker. Kvar for seg er ikkje desse hendingane så alvorlege, men dei avslører små og store sprekkar både i ekteskapet, på jobben og i samfunnet rundt dei. Er alt i ferd med å falle frå kvarandre? Eller er desse ulykkene påminningar om ein større livskatastrofe? Romanen er lagt fram i tid. Sofie jobbar på Munch-museet i Bjørvika, Otto er leiar for FROM, Foreningen for romfolket. Dei har busett seg på Tøyen i Oslo. Valet av jobb og bustad er del av ein plan for overleving. Det er åtte år sidan terrorangrepet, der Sofie mista dotter si. Ekteparet har halde det gåande fram til denne veka i august. Men kor lenge kan sorgarbeid vere ein felles prosess? Medan regnstormar herjar og konfliktane tårnar seg opp,blir det klart for Sofie og Otto at dei ikkje kan la livet gå vidare som før.
Forfatteren bak bøkene  Ein vakker dag   og   Saman er ein mindre aleine   er snart tilbake med en ny bok.

(20.aug)


Litt om boken

Billie og Franck er to utskot. Ho frå fattige og brutale kår, han er ein homofil rikmannsgut. På underleg vis finn deisaman. På ein fjelltur dett dei utfor ein skrent. Medan Billie strevar med å halde liv i Franck gjennom natta, fortel ho historia deira, frekk, humoristisk og rørande – akkurat slik vi likar Gavalda best. Billie er historia om to svært ulike menneske som ikkje let fordommar eller skakkøyrd barndom stå i vegen for livet og draumane sine

Enda en ukjent forfatter for meg, men denne boken fikk jeg lyst til å lese.

(25.aug)


Litt om boken

Hedda skal tilbake på jobb etter sommarferien. Det skal bli ein fin haust. Ho skal vere full av energi og pågangsmot. Ho skal glede seg over alt ho har. Ho har eit godt forhold til kollegaer, og eit godt familieliv. Ho er ennå ung. Ho ser bra ut. Og ho drikk vel ikkje meir enn folk flest? I Pusteproblem følgjer vi ei kvinne som er i ferd med å miste kontrollen over livet sitt, som svik seg sjølv og dei ho er glad i. 

BAZAR

Forfatteren bak Saras nøkkel kommer ut med en ny bok i august. 

(25.aug)

Litt om boken

Nicolas Duhamel ferierer på et luksussted på en øy utenfor kysten av Toscana og håper at fortidens spøkelser endelig har forsvunnet.  Da han var i begynnelsen av tyveårene, snublet han over en godt skjult familiehemmelighet. For å avdekke den la han ut på en reise som tok ham fra baskerkysten til Sankt Petersburg – men svarene var ikke lette å finne.

Mens han gravde i familiens fortid, begynte han å skrive en roman. Den ble en gedigen suksess, og Nicolas ble en litterær stjerne nærmest over natten. Men nå må Nicolas igjen gå tilbake til fortiden og granske det han trodde han forsto. Han lærer at hemmeligheter alltid kommer for en dag, uansett hvor dypt de er begravet.

VENDETTA

Forfatteren bak bøkene Hauges direktiv  og  Gerhardsens testamente  er snart ute med en ny krimbok, og denne er jeg skikkelig nysgjerrig på og blir derfor en av høstens «Must have»

(27.aug)

Litt om boken

Spesialagent Will Trent er i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. Så forsvinner en lokal student, og Will holdes unna etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner. Will skjønner ikke Amandas motivasjon, før de bokstavelig talt støter på hverandre i et forlatt barnehjem. Tiår tidligere var dette Wills hjem. De to etterforskerne må hanskes med fortidens demoner, hvis de ønsker å avverge en katastrofe. 

SCHIBSTED

Dette er første bok i en ny serie og jeg har vært heldig å fått tilsendt et forhåndseksemplar men jeg har ikke rukket å lese den helt ennå.

(20.aug)

Litt om boken

Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, populært kalt Ravn, er sykemeldt fra jobben i Station Citys spesialenhet etter at kjæresten ble brutalt drept under et innbrudd. Ravn blir imidlertid brått revet ut av sorgen da en nær venn ber ham om hjelp til å finne en ung kvinne som har vært sporløst forsvunnet i to år. Etterforskningen tvinger Ravn tilbake på jobb og ned i Københavns underverden. Alt tyder på at kvinnen er solgt til den storkriminelle halliken Slavros, og sporene leder etter hvert til Stockholm – til et sted mørkere enn helvete … Etterforskningen kompliseres ytterligere av en ukjent drapsmann som har herjet Stockholm i årevis. En sadist som stiller ut ofrene på byens søppelfyllinger, og som nå har blinket ut sitt neste offer ..

ANDRE BØKER

I tillegg til nevnte bøker så kommer Ida Løkås ut med ny bok, det er en ungdomsbok som heter Pappa er et postkort– den har jeg lest, omtale kommer etter utgivelse i august. Den fjerde boken av Crossfire-serien kommer også,Grepet av deg av Sylvia Day. Glemt av høsten av Anja Jonuleit, Kaffebarpyramiden av Nicola Lecca, Offer av Per Jan Ingebrigtsen, Novellesamlingen Tyrkisk frokost av Sunniva Lye Axelsen.
Da tror jeg at jeg stopper der, det kommer ut mange flere bøker enn dette og jeg har helt sikkert glemt å ta med meg alle de jeg kunne tenke meg å lese.  Uansett så går vi en fin bokhøst i møte, det er bare å glede seg.
HA EN FIN BOKHØST ALLE SAMMEN!

7 kommentarer om “Kommende bøker for august- Forberedelse til bokhøsten!

 1. Så bra! Den skal jeg få med meg!
  Jeg har lest ferdig bøkene jeg lånte av deg, må bare skrive anmeldelse av den ene så kommer jeg forbi postkassen din med dem i løpet av helgen 🙂

  Liker

 2. Her var det mye spennende å se frem til. 7 av disse ble skrevet ned på leselisten med en gang. Takk for tipsene 🙂 Ble så glad da jeg så at det kommer en bok 3 av Samartin. Har lest de to første

  Liker

 3. Hehe…ja vi trenger visst det om vi skal klare å holde oss helt unna! Heldigvis får jeg nesten si at jeg definitivt ikke kommer til å få alle disse bøkene i hus. Jeg burde strengt tatt ikke sett i retning av helt ferske bøker for jeg har som deg planer om å lese endel klassikere og jeg skal starte mitt egen lille Bookerpris prosjekt samtidig som jeg skal begynne å følge med på den nye listen som kommer på onsdag…. i tillegg så har jeg masse bøker i hyllene som ikke er lest ennå så det er sikkert lesestoff for flere år fremover. Men hindrer det meg i å ønske meg flere? Syntes du er tøff som orker å gå på skole, men det går vel fint så lenge en er innstilt på det, men ser den at det ikke blir så mye tid til overs til å lese de bøkene man virkelig har lyst til.

  Liker

 4. Å gud – alt som kommer, og jeg som er inne i en klassiker-periode med eldre litteratur jeg ikke ønsker å bryte ut av. Pluss at jeg starter på skolen igjen 20.august… Riktignok inneholder pensumlista norsk skjønnlitteratur, men også her av den ikke-2014-sorten… Vel, jeg får nøye meg med å lese korte utdrag av bøkene som du har gitt meg her, lukke øynene for alt annet nytt, og pløye bokhyllene mine (og ikke minst Kindle'n) for å få lest ting som allerede er i hus. I tillegg til pensum. Innse at man ikke rekker alt man vil er ikke lett. Og på onsdag legges Booker Pris longlist'en ut… Gi meg styrke, og takk for godt «oppsummeringsinnlegg» 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..