En smakebit på Søndag: Sommerboken av Tove Jansson

Det er søndag og den siste utgaven av En smakebit på søndag før Mari og flukten fra virkeligheten tar en velfortjent sommerferie. Hun spør samtidig om man har planer om å ta ferie fra bloggingen, det har ikke jeg tenkt å gjøre selv om jeg har tatt ferie fra min faste spalte så kommer jeg til å legge ut en bokanmeldelse i ny og ne, så litt stillere er det her på bloggen nå i juli.

 Nå er jeg snart ferdig med Når sypressene hvisker og neste bok ut er Sommerboken, det vil si at jeg begynt litt på den i går kveld.

Litt om boken

Denne boken handler om Sophia som tilbringer sommeren sammen med faren og farmoren på en øy i den finske skjærgården. Den skildrer forholdet mellom en ung jente og en gammel dame som sammen utforsker øya og lærer av hverandre.
Siden jeg begynte på denne sent i går kveld så har jeg ikke kommet så langt avgårde i den ennå, så smakebiten kommer fra side 27
En morgen før daggry ble det kaldt i gjesteværelset. Farmor en tok filleryen over seg og tok noen regnfrakker ned fra veggen, men det hjalp ikke tort. Hun regner med at det kom av myrlendet. Det er rart med myrlender. Man fyller den med sten og sand og gamle stokker og anbringer ev vedstabel oppå det igjen, men de fortsetter allikevel å oppføre seg som myrlender. Tidlig om våren ånder de ut is og har sin egen form for tåke, til minne om den gang de hadde svarte vannhull og uberørte tuer med starr. Farmoren tittet bort på parafinovnen som hadde sluknet, og på klokken som var tre. Så stod hun opp og kledde på seg, tok stokken og klatret nedover stentrappen. Natten var blikkstille, og hun  hadde fått lyst til å lytte til havellene.
Her regner det ute idag og det er litt kaldere enn det har vært på en stund så i dag er det et skikkelig «inne å lese» vær.  Men før det er det frokost og en runde rundt for å lese hva dere andre leser på i dag.
 HA EN FIN SØNDAG!

33 kommentarer om “En smakebit på Søndag: Sommerboken av Tove Jansson

 1. Sommerboken er på leselisten min, gleder meg til det er den sin tur! Holdt på å kjøpe den i en bokbutikk her en dag, men den ble igjen der. God lesning videre!

  Liker

 2. Sommerboken har jeg så lyst til å lese, tror jeg må prioritere den fremover på leselisten – takk for fin smakebit! Ah, herlig at regnet ga seg og at finværet kom raskere enn meteorologene spådde 🙂

  Liker

 3. Jeg har ikke lest bøkene om Mummitrollet, bare sett på tv når ungene var liten. Men jeg ser ikke bort i fra at det blir lest flere bøker av forfatteren. Ønsker deg også en fin sommer:-)

  Liker

 4. Kjekt at dere er på plass, men kjedelig at smakebiten manglet til innlegget. Da må jeg ile inn for å se omtalen din av febertreet….. Jeg håper det blir mer sol igjen snart for jeg er klar for å sitte ute i solen å lese. Håper dere koser dere på tur 🙂

  Liker

 5. For en stemningsfull smakebit, håper du koser deg med boken. Vi installerte oss i dag, og jeg fortet meg å logge på for å legge ut smakebit. Etter å ha lagt inn innledning og lenke, så jeg at selve smakebiten manglet. Boken lå selvfølgelig igjen hjemme… Ja, ja, ble et vanlig innlegg fra meg i dag da 🙂 Husker du var spent på om jeg kom til å like boken, nå fikk du svaret 🙂 Håper du koser deg hjemme, nesten litt betryggende at det regner. Her er jeg klar for dusj nummer 3 i dag, har badet i sjøen for første gang på mange år. Heia Brann!

  Liker

 6. Takk for koselig smakebit. Her er det varmt, men overskyet, så man kan være inne, gå på tur eller gjøre noe i hagen. Tro jeg blogger og leser en stund, og så kanskje jeg går en tur. Har fått en lydfil på Jan Mehlums nyeste bok, så kanskje jeg skal starte på den..(mens jeg går på tur) Ha en fin søndag!

  Liker

 7. Denne boken ligger i kofferten min 🙂 Jeg har tenkt på å lese flere av Tove Janssons bøker og da passet det perfekt å ta med seg Sommerboken på ferie. Håper vi liker den begge to 🙂 Ønsker deg en fin sommersøndag!

  Liker

Det er stengt for kommentarer.