10 klassikere jeg burde ha lest / eller har lyst til å lese

Jeg har atter en gang latt meg inspirere av Elida og siden jeg har en liten svakhet for lister så ble det til at jeg måtte lage meg en liste jeg også, over ti klassikere jeg burde ha lest eller ti klassikere jeg allerede skulle ha lest. Elida ble inspirert av Julie.

Jeg har delt opp min liste litt slik at de 5 første har jeg allerede i hyllen mens de 5 neste har jeg planer om å kjøpe i forbindelse med «1001- bøker prosjekt»

1) Anna Karenina av Leo Tolstoj 
 Fordi den var jeg så heldig å vinne hos Elida for lenge siden & den burde ha vært lest allerede.

2) Mrs Dalloway av Virginia Woolf 
 Denne ble jeg fristet til å lese etter å ha lest om den på ulike blogger i forbindelse med Lines lesesirkel.  

3) Til Fyret av Virginia Woolf 
Samme grunn som over samt at jeg ikke har lest noe av denne forfatteren før og det skal bli spennende å stifte bekjentskap.

4) Vredens druer av John Steinbeck
Denne har stått og gapt i bokhyllen en god stund, kanskje på tide å plukke den opp snart?

5) Drep ikke en sangfugl av Harper Lee
Denne har også stått lenge i bokhyllen og denne ble jeg fristet til å kjøpe etter å ha lest om den på ulike blogger.

6) Alberte & Jakob av Cora Sandel
Denne har jeg ikke i hyllen min helt enda men planene er å kjøpe den i overskuelig fremtid.

7) Store forventninger av Charles Dickens
Har ikke lest noe av denne forfatteren, men er på liten over forfattere jeg vil lese.

8) Den afrikanske farm av karen Blixen
Fordi jeg så den 3 ganger på kino i sin tid, likte den godt med andre ord. Er på sin plass å få med seg boken også.

9) Greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas
Denne har jeg hørt veldig mye om, derfor er den på listen over bøker jeg vil lese.

10) Hundre års ensomhet av Gabriel Garcìa Màrquez
Fordi jeg har lest en bok av forfatteren og det  gav mersmak.

I tillegg til Elida og Julie har også Ann Helen laget en liste.

Om du skulle laget en slik liste hvordan hadde den sett ut?

25 kommentarer om “10 klassikere jeg burde ha lest / eller har lyst til å lese

 1. Lista mi kunne faktisk være din, med unntak av «Mrs Dalloway» og «Drep ikke en sangfugl». Jeg har forøvrig forsøkt meg på både «Til fyret» og «Vredens druer» tidligere, begge ble lagt bort. Førstnevnte skal jeg prøve meg på igjen om ikke lenge, tror kanskje ikke en sosial sydentur var rette stedet å prøve å lese den.

  Liker

 2. Ja, den listen har jeg notert meg og tenker at jeg skal hive med på lesesirkelen jeg også for å få lest litt flere av klassikerne. Jeg må skaffe meg en del av disse eller kanskje låne dem på biblioteket

  Liker

 3. Mange fine klassikere du har valgt deg ut, Beathe! De fleste har jeg lest, men Mrs Dalloway, Greven av Monte Cristo og Hundre års ensomhet fremdeles er ulest. Jeg følger lesesirkelen til Line, sånn sett blir det min liste 🙂

  Liker

 4. Har selv Anna Karenina i bokhylla, og har virkelig lyst til å gi den en sjanse. Store forventninger prøvde jeg å lese en gang, men det ble ikke noe av. Mistet litt motet i forhold til at boken var såå stor.

  – Siri

  Liker

 5. Så artig bare å ha vært der tenker jeg, selv om det var dumt at det ikke svarte til forventningene. Jeg ble hektet på filmen i ungdommen så jeg skulle ikke forundre meg om jeg kommer til å like boken. Listen over bøker blir lenger og lenger for hver dag nesten så omprioriteringer må til.

  Liker

 6. Burde ble vel litt feil ord der for jeg også leser bare det jeg har lyst til å lese og når. Er spent på Woolf sine bøker og GGM skal jeg få lest mer av, det blir spennende å bevege seg litt ut på ukjent terreng.

  Liker

 7. Joda, du er inne på noe der. Jeg tenker at jeg kan bli flinkere til begge deler, både bevege meg mer og lee mer. Du er nå flink til å bevege deg.

  Liker

 8. Gleder meg veldig til disse, Anna Karenina «kvir» jeg meg litt til pga sideantallet men det går vel fint an å lese litt andre bøker innimellom vil jeg tro.

  Liker

 9. Jeg har småhamstret litt men ikke lest så mange av dem enda,så det er vel på tide å komme i gang. Ha en fin helg du også, Anette 🙂

  Liker

 10. Godt å høre at det ikke bare meg som ikke har lest den, jeg føler at det er en bok «alle» har lest. Vi får se om ikke vi får lest den en eller annen sommer! 🙂

  Liker

 11. Hei!
  Anna Karenina er overraskende lettlest- den anbefaler jeg gjerne! Av de andre har jeg bare lest Den afrikanske farm, men det er så lenge sida at den skal jeg jammen ta fram igjen- takk for påminnelsen! En gang i forrige århundre var vi på safari i Kenya, da var vi faktisk innom farmen som ligger utenfor Nairobi! Var vel ikke så imponert da, men jeg synes det er veldig morsomt å tenke på nå ;o)
  Ellers er «Drep ikke en sangfugl» ei av uendelig mange bøker jeg har lyst til å lese… Kommer tid, kommer råd.

  Liker

 12. Jeg er enig med Tine at jeg ikke liker ordet BURDE— Jeg vil lese av lyst.:)
  Ang din liste så har jeg lest og hatt glede av å lese Til Fyret, selv om det ikke er lystelig stoff.. Det hviler noe depressivt over Virgina Wolfs bøker, men å skive det kunne hun.
  Drep aldri en sangfugl skaffet jeg meg for to somre siden, fordi den skulle leses i lesesirkelen min den gang, men det gjorde jeg ikke, så den er fortsatt på vent..
  Jeg har også Tolsjoj i hylla, samt Blixen på iPoden, og så avbrøt jeg Alberte i Lines lesesirkel tidligere i år, da jeg måtte levere tilbake boka på bib, og den fenget ikke nok der og da heller..
  Foruten Wolf og Lee, så holder jeg en knapp på Steinbeck og Marquez av disse her..

  Liker

 13. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i ordet «burde», det jeg burde gjøre er å bevege meg mer og lese mindre. Nok om det 🙂 jeg har lest to av disse bøkene, men etter å ha besøkt Dickens hus kunne jeg godt tenke meg å lese Store forventninger. Jeg har bare pakking på tapetet i dag, så det blir ingen liste fra meg 🙂

  Liker

 14. Det er bare to av disse jeg har lest, men alle de andre kunne jeg også ha tenkt meg å lese. Så denne listen kunne ha vært kopiert av meg også, men ser ihvertfall tre av bøkene over har jeg liggende i hjemmet på vent, så de skal jeg ihvertfall lese: Mrs Dalloway og Til Fyret av Virginia Woolf og Drep ikke en sangfugl av Harper Lee. Anna Karenina og Store forventninger likte jeg begge to å lese, anbefales:) Fin liste!:)

  Liker

 15. Denne lista kunne jeg sikkert kopiert og lagt ut på min blogg. Tankene mine streifer stadig bortom klassikerne, men av en eller annen grunn føler jeg meg nesten litt allergisk mot dem 😉 Lykke til med lesingen, håper du får en strålende helg 🙂

  Liker

 16. Nikket til flere bøker på din liste, og så ble jeg rent lettet av å lese at heller ikke du har lest Drep ikke en sangfugl. Jeg har den i hylla mi, riktignok på engelsk, så jeg har det som unnskyldning. Men usj, det er vel ikke akkurat den tyngste boka i historien heller… Kanskje i sommer? (eventuelt neste sommer, you know how it is, som Ingalill sier)

  Liker

Det er stengt for kommentarer.