Boken på vent: E-bøker på menyen & sommerferie!


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.


Denne uken har jeg litt mer sommerlektyre å by på her i spalten, deriblant 2 nyinnkjøpte e-bøker og 2 leseeksemplar på pdf. Kjekt å få fylt opp nettbrettet litt også.

Den første boken kjøpte jeg forrige helg til bare 49,- kr og da hadde jeg rett og slett ikke råd til å la være å laste den ned.

Litt om boken

Beth Lowe har fått en pakke i posten. Pakken inneholder et brev der det står at moren Marika, som Beth mistet kontakten med for mange år siden, er død. Men den rommer også et fotoalbum Beth aldri har sett før.
Albumet, med påskriften «Somrenes bok», er morens hyllest til de sju fantastiske somrene Beth tilbrakte i Marikas fødeland Ungarn i barndommen og tenårene. Det var en tid da Beth gikk på stram line mellom skilte foreldre bosatt i to vidt forskjellige land. Men de berusende ungarske somrene fikk en brå slutt det året Beth fylte seksten.
Siden da har ikke Beth tillatt seg selv å tenke på livet med Marika. Men «Somrenes bok» tvinger fortiden – mer levende, mer smertefull enn noen gang før – til overflaten igjen.


Den andre er en novellesamling som jeg skal lese nå i juli og er skrevet av forfatteren bak Våtmarken.Litt om boken

I denne samlingen er det åtte fortellinger, lengre og mer følelsesmessig sammensatte enn de hun har skrevet tidligere. Historiene tar leserne fra Cambridge og Seattle til India og Thailand og lar dem møte søstre og brødre, fedre og mødre, døtre og sønner, venner og elskere. I tittelnovellen får Ruma, en ung mor i en fremmed by, besøk av sin far. Han tar seg av hagen hennes, og han får et helt spesielt forhold til sitt barnebarn. Samtidig har han en hemmelighet, en kjærlighetshistorie, som han holder for seg selv. En sen, nattlig bryllupsfeiring bringer mørke avsløringer; en søster prøver å gi sin yngre bror den barndommen hun selv aldri fikk; en vinter i et hus i Massachusetts blir livsvarig skjebnesvanger for to mennesker.Den nest siste boken jeg har på vent denne uken er en bok som kommer ut til høsten og er skrevet av den samme forfatteren som skrev «Torsdager i parken» for et par år siden.
Legger ved det engelske coveret og omtale siden dette  ikke foreligger på norsk helt enda.


Litt om boken

For eight years Flora’s love affair with Fin was a whirlwind of fun and spontaneity – but when Flora wanted to settle down and have children, Fin vanished. Life moved on and Flora’s world filled with other people, other cares. There were benefits to being single – no socks under the bed, no mess in the bathroom – even if the memory of Fin could never be completely erased. 


Sist, men slett ikke minst så kommer Ida Løkås ut med ny roman nå i høst og jeg har vært heldig å få tilsendt manus på pdf.

Litt om boken


Hvert eneste år har Una fått et postkort på bursdagen sin. Et postkort fra pappa. Men dette året er postkassen tom. For første gang i sitt liv begynner Una virkelig å lure på hvem han er og hvorfor han sluttet å skrive. Selvfølgelig har hun tenkt på det før, men postkortene har alltid kommet, og livet har egentlig vært helt greit uten pappa. Men når Leo – den mystiske, kjekke filmstudenten – dukker opp i livet hennes og begynner å stille spørsmål, endrer alt seg.

Jeg gleder meg til å ta fatt på disse bøkene og håper jeg rekker over alle nå i sommer.

Noen som har lest enten Somrenes bok eller Fremmed jord?
«BOKEN PÅ VENT» TAR NÅ  SOMMERFERIE OG ER TILBAKE
TIRSDAG 29.JULIØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD SOMMER !
Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company15 kommentarer om “Boken på vent: E-bøker på menyen & sommerferie!

 1. Fine sommerbøker dette Beathe. Jeg har ikke leste noen av dem. Vurderte å si ja til Ida Løkas manus, men sidne det er en ungdomsbok sto jeg den av.. Har så mye annet å lese alikevel. Hentet syv bøker på biblioteket i dag også … blant annet Bokhandlerens beretning, som virker bra..har lest et kapittel allerede. Så den sniker seg foran alt det andre…Ha en fin tirsdag.:)

  Liker

 2. Ser ut som du har fått deg et fint knippe bøker. Ida Løkås sin bok har jeg også lagt inn på iPad`en, så den skal med på ferie. Fikk meg en hjemmedag i dag, med halsbetennelse, like greit at vi ikke møttes i går, for formen var ikke bra. Kos deg med på vent bøkene, jeg legger meg ut i solen med George (orwell ikke cluney)

  Liker

 3. Ja, det er nok å lese, det er sant. Jeg likte så godt den forrige boken hennes og derfor kunne jeg ikke dy meg. Bokhandlerens beretning har jeg liggende men vet ikke når det blir dens tur…. Ha en fin tirsdag du også, Anita 🙂

  Liker

 4. Jhumpa Lahiris Våtmarken stod på leselisten min, så siden jeg er så glad i novellesamlinger havner Fremmed jord der også 🙂 Jeg har også Torsdager i parken av Hilary Boyd på leselisten, har du lest den? Pappa er et postkort fikk jeg også i går og holder akkurat nå på å teste det å sende pdf til kindel og la Amazon konvertere filen på veien. Jeg vet ikke hvordan det går siden det er første gangen jeg gjør det, men håper på stor suksess 🙂 Ønsker deg en fin tirsdag, Beathe!

  Liker

 5. Fine sommerbøker, må jeg si:) Har ikke lest dem nei. Men du fikk meg til å bli nysgjerrig på novellesamlingen Fremmed jord, den hørtes interessant ut, og jeg må jo se å lese noen novellesamlinger igjen. Har da ikke likt helt de jeg har prøvd meg på tidligere, så her må jeg prøve å finne noe som treffer, og det hørtes ut som en god samling dette. Mye bra her! Kos deg med bøkene og med fri fra Boken på vent! Gleder meg alt til du er tilbake, hehe:)

  Liker

 6. Huffda, ikke noe bra det der! Håper du blir fort frisk igjen, men det blir jo litt mer lesetid på deg da, det er da noe. Jeg hadde ikke sagt, nei,takk til Clooney 😉 men Orwell duger vel han også. Jeg er helt zombie i dag for jeg lå våken til klokken 6 i morges og opp klokken 9 fikk ikkee sove. Planene er å lese ferdig Stoner i dag, og det skal gå bra om jeg ikke sovner!

  Liker

 7. Torsdager i parken har jeg lest, blir spennende å høre om den faller i smak. Håper du får det til å fungere, jeg hadde lyst til å kjøpe en Austen bok på amazon men vet ikke om det lar seg gjøre å konvertere den fra kindle til noe annet jeg kan bruke til å lese det på nettbrettet. Lykke til! Ha en fin dag du også, Astrid Terese:-)

  Liker

 8. Jhumpa Lahiri.. dama jeg aldri får somlet meg til å lese. Navnet er så vakkert synes jeg. Håper novellesamlingen er like bra som det virker som romanene hennes er
  Kos deg med sommerbøkene du har valgt – og alle de andre bøkene du enda ikke vet at du kommer til å lese 🙂
  Nyt de fine sommerdagene !

  Liker

 9. Mange spennende og flotte bøker her ja 😀 De som interesserte meg mest var nok somrenes bok og Pappa er et postkort. Takk for et fint og inspirerende innlegg 😀
  – Siri

  Liker

 10. Har lest endel novellesamlinger det siste året og vel så det, det er ikke alle samlingene som har falt like godt i smak. Jeg er spent på denne og ser frem til å begynne å lese. Tipper jeg kommer til å få litt abstinenser de kommende tirsdagene men samtidig er det godt å ikke ha noen planlagte innlegg en stund fremover og bare ta det som det faller seg:-)

  Liker

 11. En (eller begge) novellesamling(ene) har vunnet en pris så jeg satser jo på at den er bra, men det er jo ikke gitt at den faller i smak hos meg likevel. Ha fine sommerdager du også! 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.