Ukategorisert

Leseprosjekt 1001-bøker: "Jane Austen prosjekt"

Aller først er det på sin plass å rekke en stor takk til Tine for et inspirerende innlegg for en ukes tid siden.
Jeg har lenge tenkt  på å lese flere av bøkene på 1001-bøker listen men med så mye annet så har det bare blitt med tanken. Vet at en del av dere er med i Lines lesesirkel som tar for seg 1001-bøkene og jeg har flere ganger lurt på å være med men det har aldri blitt til, foreløpig. Bøker har jeg småhamstret de siste årene og ved opptelling så hadde jeg 18 bøker liggende så da er det ingen som helst grunn for å utsette det lenger.
Ved opptelling har jeg kun lest 4 bøker fra listen og det er nesten flaut for å si det rett ut, men da er det kjekt å kunne rette opp i det nå.

Jeg hadde en fane øverst på bloggen som het «1001-bøker i bokhyllen» den er nå endret til «Leseprosjekt 1001-bøker», og der kommer jeg til å oppdatere etterhvert som jeg har lest bøkene og nye bøker kommer til.

Ser at det flere forfattere som har flere bøker på listen, og jeg kommer innimellom til å ha små «prosjekter» underveis hvor jeg kommer til å lese flere bøker etter hverandre av samme forfatter.

For å komme i gang så tenkte jeg at det kunne være greit å begynne med Jane Austen, og jeg skal lese 3 bøker av henne i mitt «Jane Austen prosjekt»

I tillegg så har jeg bestilt meg

Planen er å lese minst en 1001-bok hver måned og jeg begynner i juli, det vil si at jeg kommer til å tyvstarte med Sommerboken av Tove Jansson som jeg skal prøve å få lest nå i juni.
Hva jeg skal lese etter disse vet jeg ikke helt ennå, men jeg har planer om å være med Lines lesesirkel i desember når Alias grace av Margaret Atwood skal leses.

Jeg håper at mitt lille prosjekt, som også er et langtidsprosjekt, skal gjøre det litt enklere for meg å ha litt mer fokus på 1001-bøker fremover. Jeg skal selvfølgelig lese resten av Jane Austen sine bøker også, men jeg tenker at det kan være nok med tre bøker til å begynne med, jeg ser frem til å tre inn i Jane Austens verden og møte alle de menneskene jeg til nå bare har hørt om.

Har ikke skaffet meg 1001-boken ennå, men kommer sikkert til å gjøre det om ikke så lenge.

24 tanker om “Leseprosjekt 1001-bøker: "Jane Austen prosjekt"”

 1. Jeg fikk 1001-boken i posten her på lørdag. Har også lest pinlig få bøker fra listen og har et evigvarende mål om å lese flere. Jane Austen sine bøker har jeg også et prosjekt om å lese og har Mansfield Park liggende her som jeg håper å få lest i sommer. Lykke til med prosjektet ditt 🙂

  Liker

 2. Så spennende at du skal lese Austen! Jeg har virkelig fått sansen for hennes bøker og nå som jeg har lest flere sider i Mansfield Park kan jeg ikke helt skjønne at jeg var lunken første gang jeg leste den.

  Liker

 3. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang så mulig jeg bytter ut noen av bøkene jeg har planer om å lese i slutten av måneden blir byttet ut med en av disse. Manfield park er også på listen, kjekt at den falt bedre i smak denne gangen.

  Liker

 4. Så kjekt å kunne inspirere deg til å lese litt fra 1001. Jane Austen har jeg bare prøvd meg på, men har syntes at det var dørganes kjedelig, og ikke klart å lese ferdig. Kanskje jeg får gjøre som Birthe og prøve igjen. Gled deg til mnem, gøy at du vil emigrere til Strangerland med meg 🙂

  Liker

 5. Så spennende med fokus på 1001 bøker. Jeg må ta en titt på den. Kanskje jeg allerede har lest noen. Har lest 3 bøker av Austen og sett flere filmer. Lykke til med prosjektet!

  Liker

 6. Heisan Beathe. Spennende med Austen-prosjekt! Vi leser Mansfield Park denne måneden i Lines Lesesirkel, så du kan jo henge deg med der – allerede :o) Dersom du har lesebrett og liker å lese engelsk så kan du få Jane Austen sin komplette samling for den nette sum av $0.99 på Amazon. Jeg vet ikke hvordan jeg legger inn link her, så sjekk blogginnlegget mitt noen dager tilbake om du er interessert. Jane Austen er veldig bra, og et godt sted å starte på 1001-bøker. Mansfield Park var jeg ikke så veldig begeistret over, men som deg har jeg også Emma, Pride and Prejudice & co ventende på Kindle'n til en sommerdag. Skal bli spennende å se hva du synes om dem. Ellers så finnes det mange perler og flere underlige bøker i 1001-samlingen. Jeg har blitt overrasket mer enn en gang over hva jeg finner der som jeg faktisk liker. Lines Lesesirkel er flott på den måten, her er det bøker fra lista plukket med omhu. Hiv deg på! :o)

  Liker

 7. Eg er heilt besatt av 1001 bøker. Elsker heile konseptet, og det faktum at det rommer så utruleg mykje forskjellig innen sjangerne. Lista blir jo oppdatert kvart andre år, og då kutter dei gjerne og legger til. Mi liste har eg satt saman av alle listene, og rommer jo meir enn 1001 bøker. Eg kutter ingenting, så alt gjelder (lista finner du på bloggen min). Det fins og ein app for smarttelefoner og ei facebookside for 1001 bøker (eg skreiv om den appen i fjor haust http://serieavhengig.blogspot.no/2013/10/1001-books-app-ny-utgave.html)

  Spør gjerne om det er noko! Når det gjelder Jane Austen så er min favoritt Persuasion/Overtalelse. Emma er eg ikkje noko glad i, men Fornuft og følelse kjem på ein sterk andreplass. Kos deg med Jane Austen:-)

  Liker

 8. Klart jeg må bli med til Strangerland!:-) og ja, med innlegget ditt fikk jeg det sparket bak som jeg skulle hatt for lenge siden så tusen takk for det. Ser at noen liker en bok mens andre ikke, så jeg må jo bare gjøre opp min egen mening. Ja, kanskje du skulle prøvde deg igjen?

  Liker

 9. Tusen takk for det, Lene:-) Gleder meg til å komme i gang. Boken må jeg skaffe meg selv om jeg har liste her på siden så er det kanskje greit å ble i en bok også.

  Liker

 10. Dette er noe jeg har tenkt på veldig lenge så det er kjekt å få noen spark i gang av og til! denne måneden blir nok litt i snaueste laget, men kanskje jeg blir med før desember. Jeg har lest litt på innlegg som har omhandlet 1001 bøker og det er mange bøker jeg har blitt nysgjerrig på,Tenkte jeg skulle gå inn på siden til Line å sjekke hvilke bøker som er lest i sirkelen og notere de et sted. Jeg har lest veldig lite engelsk men til den prisen kunne jeg jo bare kjøpt den og prøvd meg litt. Mansfield Park ser ut til å bli vanskelig å skaffe eg på norsk, den er utsolgt alle steder jeg har sett, synd den ikke falt i smak hos deg og kanskje like godt at jeg ikke begynner med den.

  Liker

 11. Takk for det, Elida 🙂 Gleder meg til å ta fatt på prosjektet. Skal gå inn å sjekke listen din i tilfelle du har flere bøker på den enn det jeg har( har kopiert av Astrid Terese) Skulle kommet i gang for lenge siden men bedre seint enn aldri, ikke sant? Det kan godt være at jeg tar deg på ordet og spør litt underveis. Takk for link, skal gå inn å sjekke!

  Liker

 12. Gled deg til Stolthet og fordom! Den er min store Austen-favoritt, og blant mine største favorittbøker noensinne. Og lykke til med 1001-prosjektet ditt! Jeg har oppdaget mange gode bøker gjennom listen som jeg ellers ikke ville ha lest.

  Liker

 13. Eg trur det er nokon som følger den norske utgåva, det gjer ikkje eg. Meiner å huske at det vart laga ein norsk utgåve, og då er det kutta hist og her, og lagt inn norske bøker dei syntes fortjente det. Eg er ikkje tilhenger av det, men eg skal sjekke opp det 🙂

  Spør i vei:-)

  Liker

 14. Lykke til Beathe! Kult å lese flere bøker av samme forfatter før ne går videre på lista i boka.. Selv venter jeg på Mansfield Park på biblioteket, fordi den skal leses ifb med sirkelen til Line. Men foreløbig vil ikke låner levere den tilbake, så vi får se om jeg får tak i den da.. Har ikke så mye Austenerfaring, ikke i bok, men har lest en enkelt utgave av Northanger Abbey på engelsk, og sett noen filmr og serie. Emma har jeg stående på vent i pocket.

  Liker

 15. Smaken er jo som baken, men den var temmelig så mye tammere enn Austen-boka vi leste i lesesirkelen ifjor – Northanger Abbey. Januar 2015 skal Persuasion av Austen leses, så om du hiver deg med lesesirkelen i desember får du en Austen-bok «gratis» med på kjøpet måneden etterpå 🙂 Austen's engelsk er enkel, men nydelig. Er du ikke helt vant med å lese engelsk er hun ihvertfall ikke vanskelig å starte med. Forstår at Mansfield Park ikke har vært helt lett å få tak i på norsk. Vil anbefale å starte med ei av de andre uansett. Som du så var jeg ikke helt overbegeistret over denne. Skal bli interessant å se hva de andre i lesesirkelen mener…

  Liker

 16. Tusen takk for det, Line! Jeg tenkte jeg skulle notere meg ned de bøkene dere har lest i sirkelen din fra den startet og håper at det er greit at jeg skriver de av hos deg.(?) Tanken min med dette prosjektet er å få lest meg litt opp på 1001-bøker og da fortrinnsvis på de dere allerede har lest i sirkelen, og planen min er å hive meg på lesesirkelen jeg også for det må jo være en utmerket måte å få lest unna bøkene på listen, når en først har bestemt seg for å ta den for seg,

  Liker

 17. Tusen takk for det, Anita! Tror jeg skal gjøre det med Virginia Wolf også siden jeg har to bøker av henne.. Når det gjelder Austen så har jeg vel sett en film og thats it. De hadde også en serie i 4 deler på netflix som jeg så for en stund siden hvor hovedpersonen elsket Stolthet og fordom og plutselig ble hun dradd tilbake i tid og besøkte karakterene i boken. Litt artig.

  Liker

 18. Bare skriv av det du trenger! Og si gjerne fra hvis du blogger om noen av bøkene etter hvert, så kan jeg legge til innlegget ditt i listen over bloggere som har skrevet om boken. Lesesirkelen er en bra måte å få lest bøker fra listen på, ja. Man får en god grunn til å prioritere jevnt over gode bøker, og så gjør det ingenting om man ikke rekker å lese likevel. Dessuten er det interessant å lese sammen med andre og se hva de synes om boken. Vi er sjelden enige, og så er vi forskjellige lesere som liker ulike bøker. Det pleier å være gøy!

  Liker

 19. Flesteparten ( om ikke alle) av de 1001 bøkene jeg har liggende har jeg blitt oppmerksom på på ulike blogger som har omtalt bøkene i forbindelse med lesesirkelen så det er ingen tvil om at dette er en utmerket måte å oppdage gode bøker på. Det er alltid veldig fascinerende å se hvor ulikt bøker leses, og hva man får ut av hver enkel bok. Jeg kan godt tenke meg at det er ekstra kjekt når man er uenige om en bok, i forhold til om alle liker den og lovpriser den. Samtidig skal det vel litt til at alle liker samme bok også. Jeg kan gi deg en lyd når jeg har blogget om en bok som jeg ser at dere har lest.

  Liker

Kommentarer er stengt.