Boken på vent: Sommerlektyre 2014


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.Vi skriver juni, det er sommer og derfor tenkte jeg at det var på sin plass å ta for seg noen av bøkene som skal leses i sommer. Jeg pleier å lese mellom 12-14 bøker pr mnd,(Om man ser bort fra den tafatte mai måned) men jeg skal ikke ta for meg nærmere 30 bøker i dette innlegget altså men jeg har plukket ut noen bøker som jeg har planer om å lese i sommer.«Sommerboken» av Tove Jansson
«Eleanor & Park» av Rainbow Rowell
«Lykken er en søt hevn» av  Elizabeth Buchan
«Vakre nederlag» av Jess Walter
«Shotgun Lovesongs» av   Nickolas Butler


Det er et par bøker som er på vei til meg og som jeg har planer om å lese i sommer og det er disseLitt om boken

Sammen med den vesle datteren Evie er Daphne tilbake på den greske øya der hun tilbrakte så mange lykkelige somre sammen med sin yia-yia, sin greske bestemor. Om noen få dager kommer Stephen, mannen hun skal gifte seg med, og alt er klart for bryllup.Men gjensynet med bestemoren – og møtet med en mystisk mann – får henne til å tvile på om hun har gjort det rette valget. I løpet av noen intense dager på den frodige greske øya veves myter, magi og bestemorens egne hemmeligheter sammen til en vakker fortelling om kjærlighet og familieliv.
Denne fikk jeg inn dørene i går men da hadde jeg allerede tatt bilde over her og derfor fikk ikke den være med på bildet.Litt om boken

De var piloter, stridsvognførere, spanere og snikskyttere ? kvinnene som kjempet i den Røde armé, side om side med mennene. De var også sykepleierne som bar de sårede ut fra stridssonen. Men til forskjell fra mennene ble de ikke betraktet som helter etter krigen, men møtt med mistenksomhet og ikke sjelden med forakt. Så de tiet. Helt til Svetlana Aleksijevitj førti år senere begynte å oppsøke dem på fabrikkene og hjemme og ba dem fortelle sin historie. Denne prisbelønte boka bygger på hundretalls dybdeintervjuer og inngår i forfatterens store livsverk Utopiens stemmer, et unikt forsøk på å beskrive den sovjetiske erfaring utfra det lille menneskets perspektiv.Boken om kvinnene i den Røde armé utkom første gang i en sensurert utgave i 1984. I 2004 ble den komplette utgaven, som denne oversettelsen bygger på, ferdigstilt.


Sist men slett ikke minst så er denne endelig snart her, boken som Mari har snakket så varmt om, den norske utgaven av 

Litt om boken

Som barn blir Taylor forlatt på 7-Eleven av moren sin. Seks år senere innhentes hun av fortiden, da enda en person forsvinner i Taylors nærhet, mens en annen vender tilbake. Samtidig pågår gjengkrigen på Jellicoes internatskole for fullt, og et manuskriptviser seg å inneholde nøkkelen til Taylors fortid.Hvem var barna som var med om det fryktelige for 22 år siden? Er deres skjebne sammenflettet med Taylors?
Da er jeg spent på hvilken bok / hvilke bøker du har på vent denne tirsdagen!

Denne tirsdagen tenkte jeg å teste ut blogghopp  siden det er flere som kanskje har med en oversikt over hvilke bøker som skal leses i sommer og om du legger inn koden nederst i innlegget ditt så kommer linkefunksjonen under her med i ditt innlegg også. Koden finner du ved å klikke her.Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

26 kommentarer om “Boken på vent: Sommerlektyre 2014

 1. Sommerboken skal vera fin, og må vera den ultimate sommarboka. Den har eg også lyst til å lesa ein gong.
  Godt initiativ med blogghopp! Eg er på etterskot med innlegget mitt, det kjem til å bli publisert i morgon tidleg. Trur eg.

  Liker

 2. Så mange flotte sommerbøker du har på vent 🙂 I dag ble tirsdagen så travel at jeg ikke fikk vært med på boken på vent. Men leselisten er lang, og bokstablene høye, så det er nok å ta av 😉

  Liker

 3. Dette er bare et lite utvalg av det jeg skal lese, vil ikke binde meg opp til for mange bøker for jeg liker best å lese etter innfallsmetoden. Det gjenstår å se hvor mange av disse jeg faktisk kommer til å lese. Ja, det er nydelig vær vi har om dagene så det er bare å nyte de.

  Liker

 4. Da har du en stund igjen til ferie, men ukene flyr jo avgårde og det er ferie før du vet ordet av det. Vi får håper på mange fine sommerdager fremover og jeg er så enig med deg, det er herlig å sitte ute å lese. Ha en fin kveld:-)

  Liker

 5. Har prøvd å ordne koden flere ganger i dag , usikker på hva som skjer….

  Har ikke lest noe av Jansson før så den er jeg spent på også

  Liker

 6. Eg har ingen «grand plan» for lesing i sommar – tek det eterkvart som det freistar. Men du med ditt lesetempo bør jo ha ein stooor bunke klar, og det ser eg at du har 🙂 God fornøyelse og nyt sommardagane vi har her på vestlandet!

  Liker

 7. Sommerlektyren min er langt fra planlagt, så derfor ble det dikt i dag. Kanskje i neste uke en gang? Men manga har lagt inn lister, og der finner jeg nok mye inspirasjon! Ha en fin kveld!

  Liker

 8. Jeg glemte det med sommerlektyre i går da jeg lagde innlegget.. Men bøkene jeg har valgt har jeg uansett tenkt å lese i sommer, så da så.. Av dine bøker skal jeg lese Shotgun lovesong.:) Ha en fin dag!

  Liker

 9. Jeg har ikke hatt tid til å tenke på hva jeg skal lese på i sommer. Dagene er fulle av møter, sommeravslutninger på jobb og skole, bursdager og barnefotball. Når sypressene hvisker har jeg notert meg på leselisten. Ha en fin tirsdag

  Liker

 10. Sitter her på Nav kurs og jeg er helt ferdig for dagen, tung i hode. Vil ut i sola nå! Snart ferdig for dagen da, bare noen minutter igjen. Koselig dag har det ihvertfall hvert, og jeg har fått gjort mye fornuftig:) Det nydelige sommerbilde ditt, fikk meg til å få veldig lyst på is:) For en flott sommersamling med bøker, var mange der jeg kunne tenkt meg å lest også. Sommerboken av Tove Jansson er bare nydelig liten bok. Kos deg masse, Beathe!

  Liker

 11. Jeg har lest boka Eleanor & Park, men den skuffet meg dessverre meg litt 🙂 Jeg ble ikke forelsket i den som «alle» andre.

  Koselig bilde, og kos deg med lesing i sommer:)

  Liker

 12. Jeg har begynt å samle sammen bøker jeg vil lese i sommer, men så kom det noen og forpurret hele planen så jeg er enda ikke helt sikker på hvilke det vil bli 😀 Sommerboken fikk jeg virkelig lyst til å lese for eksempel. Jeg synes Tove Jansson skriver så fint!
  Det var et nydelig sommerbilde du hadde i begynnelsen av innlegget. Det fikk meg virkelig til å lengte etter ferie. Min ferie begynner ikke før 7. juli så jeg har noen dager igjen på jobb før det, men jeg håper likevel at det skal bli mye sol så jeg kan sitte på terrassen og lese. Av en eller annen grunn synes jeg det går fortere når jeg leser ute 🙂 Det er sikkert bare fordi jeg nyter det sånn!

  Ønsker deg en fin sommerdag!

  Liker

 13. En fin samling sommerlektyre, Beathe! «Sommerboken» av Tove Jansson har jeg lenge hatt lyst til å lese, spent på hva du synes om den 🙂

  Ellers kom jeg kun inn på forsiden til den linkefunksjonen, ingen kode altså.

  Liker

 14. Wow, du er flink som greier å lese så mange bøker om sommeren! Jeg er helt imponert og misunnelig på en gang 😉 Det ser ut som noen veldig fine bøker du har planlagt å lese! Synes spesielt «Når sypressene hvisker» så veldig spennende ut! Håper du får en fin dag 🙂

  Liker

 15. God morgen,Tine! Neida, det er en voksenbok og blir den første jeg leser av forfatteren! For en fantastisk start du har hatt på dagen og det kan virke som du får en alle tiders dag, kos deg på grillfesten i ettermiddag:-) Ha en solfylt dag:-)

  Liker

 16. God morgen Beathe! Sitter i solsteiken kl. 6 om morgenen og skriver – sånt er godt, og nødvendig når resten av dagen er fylt med jobb. For et fint sommerbilde du har laget til, også mange spennende bøker. Har ikke hørt om noen av dem, kun Tove Janson er kjent, men ikke Sommerboken, er det en barnebok? Ønsker deg en fin tirsdag, gleder meg til å sanke lesetips når jeg kommer hjem fra grillfest i kveld 🙂

  Liker

Det er stengt for kommentarer.