En smakebit på søndag: Si at vi har hele dagen av Anne Kyong-Sook Øfsti

ENDELIG har vi kommet til juni og SOMMEREN er her! Det er søndag og det betyr ny runde med smakebiter i spalten til Mari og Flukten fra virkeligheten, og i dag lurer Mari på om man leser lystig sommerlektyre eller noe helt annet.

Jeg leste ferdig Vi trenger nye navn i går, og dermed kommer smakebiten fra en annen bok som jeg skal begynne på nå i dag, og det blir ikke noe lystig sommerlesing for jeg skal lese Si at vi har hele dagen.


Litt om boken

Rebekka sørger over søsteren Marions død – de er begge adoptert fra Korea, og vet ingenting om hvem mødrene deres var. Hun bestemmer seg for å lete etter røttene sine. I Korea møter hun I-Sook, som bærer på en mørk og uforløst historie. Og hun møter «komfort-kvinnene», unge jenter som ble holdt fanget og misbrukt av japanske soldater under krigen, og som ble utstøtt av sine egne da de senere kom tilbake til Korea.Menneskene i denne romanen stiller seg selv spørsmålet: Hvem kunne jeg ha blitt om alt hadde vært annerledes? Det er en fortelling om hvordan minner blir glemt og hva som skjer når man velger å huske.Romanen Si at vi har hele dagen er en historie om mødre, søstre og døtre. Og om det å høre til.
Smakebiten kommer fra begynnelsen av boken 

Rebekka:

Jeg er på sorgkafè i regi av Røde kors.
Jeg står i døråpningen og ser inn i et forsamlingsrom med furupanel og linoleumsgulv. En kvinne i blomsterkjole kommer mot meg og rekker ut hånden. Er du Rebekka? spør hun og presenterer seg som Mette. Jeg kjenner igjen stemmen hennes fra telefonsamtalen: Sorgkafè er mer uformelt enn en sorggruppe,dere kan være anonyme hvis dere vil. Jeg hadde ringt etter anmodning fra fastlegen min. 
Mamma forstår ikke hvorfor jeg ikke vil gå sammen med henne i menighetens sorggruppe. Er det fordi gruppen ledes av en diakon at du ikke vil? spurte hun da vi snakket om det for to dager siden.
Selvfølgelig ikke,svarte jeg, og la til at jeg ville følge mitt eget opplegg.

Det skal bli interessant og sterkt å lese denne så det ser jeg frem til, men først blir det en sen frokost og en runde rundt i det langstrakte Blogglandia. Dette er forøvrig mitt innlegg nummer 900.

HA EN FIN SOMMERDAG!

48 kommentarer om “En smakebit på søndag: Si at vi har hele dagen av Anne Kyong-Sook Øfsti

 1. Hei Anne!
  Så hyggelig med tilbakemelding fra forfatteren!:-) Boken leste jeg nesten i et eneste jafs og jeg hadde en fin leseopplevelse. Kjekt å høre at du vil følge bloggen min:-) Ønsker deg en fin tirsdag!:-)

  Liker

 2. Her var det noen kommenterer som jeg har glemt å svare på ser jeg. Søndagen var aldeles nydelig og jeg fikk lest en hel del. Ha en fin tirsdag:-)

  Liker

 3. Hei Beathe, tusen takk for at du delte en smakebit fra romanen… og glad for at du tipser om facebook siden til boken hvor det hele tiden blir lagt ut intervjuer og omtaler. Håper du hadde en fin leseeropplevelse. Og veldig fin og interessant blogg du har – den skal jeg følge! anne 🙂

  Liker

 4. Takk for smakebiten! Dette høres ut som en tung, men viktig og interessant bok. Jeg fikk veldig lyst til å lese den 🙂 Ha en fin dag!

  Liker

 5. Ohh, denne boken har jeg hørt om tidligere! Har veldig lyst til å lese den i alle fall og tusen takk for smakebiten 😀 Ha en fin dag!
  xx Siri

  Liker

 6. Håper du hadde en fin sommerdag i går og fikk kost deg med den fine boken vi fikk en fin smakebit fra. Gleder meg til å høre om den går inn hos deg. I ettermiddag begynner den kronglete veien hjem, men jeg har både lydbok som skal høres ferdig på toget, og bok som skal leses på flyet, så reisingen går radig. Ønsker deg en fin mandag!

  Liker

 7. Takk for boktipset. Denne skal jeg notere meg. Jeg har ikke fått laget noe innlegg i dag. vært på stranda og lekt med sønnen min og padlet kajakk i hele dag. Nydelig sommerdag 🙂

  Liker

 8. Gratulerer med innlegg 900 🙂 Jeg har ikke hørt om denne boken før, men den hørtes ut som den kunne være noe for meg. Jeg er mest interessert i bøker fra Nord-Korea, men også bøker fra Sør.-Korea forteller en historie om hva som skjedde i dette området. Jeg skriver boken på listen -) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  Liker

 9. Ja, det er herlig at sommeren er her! Skjønt, vi har hatt mye fint vær denne våren 🙂
  Boken du skal lese virker som en sterk historie, og ikke minst et viktig tema. Ha en fin søndag 🙂

  Liker

Det er stengt for kommentarer.