Smakebit på søndag: Manualen av Shane Kuhn

Da er det søndag igjen og vi har kommet frem til den aller siste dagen av OL, det blir spennende å se på fem-milen som holder på i det øyeblikket jeg skriver dette. Det er kjekt med OL men samtidig skal det bli godt at det er ferdig også, ikke minst så tror jeg at utøverne er glad det er ferdig.

At det er søndag i dag betyr jo at det er tid for nye smakebiter fra Mari og flukten fra virkeligheten, en super spalte som jeg liker veldig godt fordi det er en utmerket måte å få tips til nye bøker på.

Jeg har ikke fått så veldig god tid til å lese de to siste ukene, og neste uke er det vinterferie og da blir det sikkert ikke lest så mye da heller. Men noe leser jeg jo på, blant annet «En mann ved navn Ove» som jeg ikke har lest mer av siden tidligere i uken, så holder jeg på med «En slette av valmuer» på nettbrettet.

I går begynte jeg på en krimroman som heter Manualen og er skrevet av en Shane Kuhn og det er den jeg skal gi dere en liten smakebit fra i dag.

Litt om boken

Hvis du leser dette betyr det at du er nyansatt ved Human Resources, Inc.Gratulerer. Og kondolerer. I beste fall har du begynt på en karriere som aldri vil bli kjedelig. Du kommer til å besøke spennende steder. Du kommer til å møte unike og fantastiske mennesker fra alle deler av samfunnet. Og drepe dem. Du kommer til å tjene en hel haug med penger, men det kommer ikke til å bety en dritt for deg etter at det førsteoppdraget er gjort. Henrettelser, uansett hvor enkelt det ser ut som på film, er det det vanskeligste, mest stressende og mest ensomme yrket iverden. Dette er ikke en jobb for alle.Dette er manualen din. Lærlingens håndbok. Den er absolutt ikke en del av velkomstpakken for nyansatte. Tvert i mot. Hvis du blir tatt på fersken i å lese den, kommer du faktisk til å være død før du rekker å bla om, også vil det ansiktsløse, fingerløse liket ditt bli fordelt i seks søppelsekker og dumpet i en svovelsyretank i en anonym kjemisk bedrift i New Jersey.


Dette hørtes jo unektelig litt spesielt ut så det skal bli spennende å se om den faller i smak uansett så kommer smakebiten her og den er hentet fra side  23

Det er mange grunner til at vi ikke gjør ting som det gjøres på film eller på slagmarken. For det første hender det at selv Navy SEAL bommer på målet og de er verdens dyktigste skarpskyttere. Prosjektiler og fysikk er ikke barnemat, og vi har ikke råd til å bomme. For det andre:Når høyt profilert hjernemasse blir spredd utover gatene i Amerikas største by med militære våpen, kalles det mønster. Mønstre er noe av det FBI liker aller best. Når man blander inn politikk i tillegg, blir trykket så høyt at du ikke kan kverke en due uten å få en sekk over hodet og bli sendt til Guantanamo Bay for full pakke med forhør og tortur. Det er ironisk, men arbeidet vårt krever faktisk den ytterste finesse. Det er det som skiller de profesjonelle fra de skjorteløse hillbilly-gjøkene som figurerer i Cops.Ønsker dere alle sammen en strålende søndag!

41 kommentarer om “Smakebit på søndag: Manualen av Shane Kuhn

 1. Den fikk jeg nettopp i posten og ser frem til å lese den. Men først må jeg bli ferdig med Fasadefall av Liza Marklund som jeg har lånt på biblioteket. (Krim leses på sengen) 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 2. He-he; det her må da neste bli overdose? Sikker på at det er krim og ikke humor/ satire?
  Blir artig å sjå hva du konkluderer med da boka er lest!

  Liker

 3. Artig smakebit! Av og til tenker jeg «hvordan i alle dager velger de bøker?» det tenkte jeg nå. Denne hadde jeg aldri plukket med meg hjem fra bokhandelen i alle fall (med det coveret). Jeg liker jo krim, så jeg er spent på å høre hva du synes om den. Jeg kondolerer med femmila 🙂

  Liker

 4. Hehe…nei, det hadde kanskje ikke jeg heller gjort men etter at jeg leste litt om den så fant jeg ut at jeg måtte prøve. Jeg unte russerne medaljene så det går fint;-)

  Liker

Kommentarer er stengt.