Boken på vent: Historien om huset ved havet av Elisabeth Gifford

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


 Boken jeg har på vent i dag er en bok jeg ikke har fysisk i bokhyllen enda, men det er en bok jeg er meget spent på. Det er den engelske forfatteren Elisabeth Gifford sin debutbok og kommer ut i april. Derfor må jeg smøre meg med litt tålmodighet før jeg kan sette meg ned og forhåpentligvis nyte denne historien.Litt om boken

I Skottland finnes myter om såkalte «selkies», et havfolk som er en krysning mellom menneske og sel – som en havfrue. Myten skal ha det til at det er et norsk opphav til dette … I 1860 ankommer pastor Alexander Ferguson øya Harris, på Hebridene i Skottland. Den unge og naive pastoren skal overta den lille menigheten. Han føler en sterk dragning til de lokale sagnene om selkies, og tanken på anerkjennelse gjennom en revolusjonerende oppdagelse i Darwins ånd driver ham.På øya møter han tjenestepiken Moira og den vakre Lady Marstone. To kvinner som er tynget av sine livsskjebner og fylt med hat. Deres livshistorier flettes sammen, og Huset ved havet holder på deres hemmeligheter i mange år. Det vil ta mer enn et århundre før Huset ved havet motvillig bryter sin taushet.Og det er Ruth som finner hemmeligheten som ikke tålte dagens lys.

Book-trailer
Da er jeg spent på hvilke bøker som er på vent hos dere!
Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!


 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company8 kommentarer om “Boken på vent: Historien om huset ved havet av Elisabeth Gifford

 1. Hmm.. krysning mellom menneske og sel? Korleis skal det gå til, tenkjer eg 😉

  Vel, boka høyrest spennande ut, trass i det heller sære utgangspunktet..

  Liker

 2. Denne hørtes veldig fin ut- og aller best er det å lese at den ikke kommer ut før i april! HVis det går som jeg håper, har jeg fått lest litt av det som allerede står her og skriker til da ;o)
  Kos deg med lesing, husarbeid, OL, medaljemuligheter og hva nå enn dagen måtte bringe!

  Liker

 3. Spennende bok, sel og menneske, morsom kombinasjon:) Blir spennende å høre om dette er en bra bok etterhvert. Sitter idag å leser fag, men egentlig frister romanene mine litt mer. Men jeg skal prøve å være streng en liten stund til. Nå har jeg da tatt meg en fin liten pause å se hva andre har på vent. Er jo spennende! Fikk da ikke opp noen bildet idag, har prøvd to ganger, sikkert noe jeg gjør galt:) Men da får boken min være en overraskelse! Ønsker deg en videre flott dag, Beathe!:)

  Liker

 4. Jeg måtte legge denne boken til leselisten med en gang. jeg har vært på Hebridene, og dermed også på øya Harris. Det er et nydelig sted med et vilt landskap. Så jeg vil gjerne lese en bok med handling derfra 🙂 Håper du har en fin tirsdag!

  Liker

Kommentarer er stengt.