Smakebit på søndag : Gapestokk av Monika N Yndestad

Søndag betyr ny runde med smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten, den går som kjent ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i med andre bokelskere,  linken til innlegget ditt legger du igjen inne hos Mari og på den måten kan man se hvilke bøker andre leser og få tips både til bøker en vil lese og kanskje komme over en ny favorittblogg!


I går kveld begynte jeg på en ungdomsbok som heter Hvis du lyver, og forfatteren er en av vårens debutanter. Den handler om en 12 år gammel jente som blir forelsket i en annen jente.. Det er imidlertid ikke den jeg skal dele en smakebit med dere fra, for det er en bok jeg var så streng og la fra meg slik at jeg skulle få lest ferdig de jeg var begynt på først. I dag skal jeg endelig ta fatt på den igjen og boken jeg snakker om er Gapestokk som er skrevet av Monika N Yndestad, som faktisk bor i samme bydel som meg.

Jeg leste den første boken til forfatteren , Jentene fra Balletten, som jeg likte veldig godt, denne boken ble lansert tidligere denne uken og har fått veldig gode tilbakemeldinger så langt.


Litt om boken

Alt har en pris: For sitt livs vanskeligste sak, en sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring, mottar Alice Bratt og Hassan Mouri den prestisjetunge presseprisen Gullparaplyen. Noen timer etter utdelingen blir Alice funnet overstadig beruset i sin egen bil, som har kjørt av veien. Selv husker hun ingenting av hva som har hendt. Neste dag henges hun ut med fete typer i alle medier, selv i sin egen avis: «DU AV ALLE».
Smakebiten er hentet fra side 29

Hun hadde sittet bøyd over PC-en i altfor mange timer. Det hadde ikke vært en enkel sak å skrive. Alice gjennom teksten flere ganger. Språket var distansert og nesten uten følelser. Det kunne være en hvilken som helst nyhetssak.Alice slettet dokumentet, og tappet seg et glass rødvin fra pappkartongen som sto på kjøkkendisken. Hun drakk litt fra glasset før hun satte seg foran PC-en. Det ble feil å tenke som en journalist i denne saken. Alice begynte fra begynnelsen igjen,og fjernet all beskyttelse mellom seg og ordene hun formet. Allerede i ingressen ble øynene blanke. Hun var en del av hvert punktum og komma og alt som lå imellom.

Jeg gleder meg til å lese videre, og nå skal ingen andre bøker plukkes opp før denne er lest ferdig.

Det er regn og blåst her i dag, fint vær til å være inne i med andre ord. Dagen skal tilbringes med en bok og noen turer rundt omkring o Blogglandia for å lese smakebiter  av hva andre leser akkurat i dag.

HA EN FIN SØNDAG! 

25 kommentarer om “Smakebit på søndag : Gapestokk av Monika N Yndestad

 1. Her er det så fint vær, at jeg nesten får litt dårlig samvittighet av å være inne, men jeg har bestemt meg å kose meg max med lesing og tv- serie kikking idag, så godt vær får ikke ødelegge planene mine:) Jentene fra Balletten tror jeg at jeg har liggende ett sted, må se å finne den frem, så kanskje jeg leser denne etterpå også. Høres jo spennende ut! Har litt lyst å kaste meg over en noe krim om ikke så lenge. Kos deg hjemme Beathe! Takk for smakebiten!:)

  Liker

 2. Denne boken traff meg hjemme, det er sikkert. Jeg elsket måten hun holdt leseren fanget, og bare nesten røpet hvem den skyldige er gjennom hele boken. Jeg følte at jeg burde se det hele tiden, men det var akkurat utenfor min rekkevidde. Kos deg videre med den 🙂

  Liker

 3. «Jentene fra Balletten» har vært meningen å lese, men det har ikke blitt til ennå. Denne nye virker også bra så jeg noterer meg boken, takk for smakebiten! Ha en fin søndag du også 🙂

  Liker

 4. Det hørtes ut som en interessant bok. Jeg begynte å lese Jentene fra balletten, men den ble for tøff for meg. Det var noe med å gå og vente på det du tror skal skje som tok piften av meg 🙂 Kanskje jeg prøver på nytt en dag, men akkurat nå har jeg en stor haug krim på nattbordet så det blir ikke med det første. Jeg er i grunnen nødt til å begynne å legge meg en time før, tror jeg, hvis jeg skal få minket noe ned på bunken ved sengen 😀 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 5. Har ikke fått lest noe særlig for nå driver jeg å skriver omtaler på bøker som ble lest i jan og en som lest i går, men i kveld blir det lesing! Høres ut som du har hatt en fin dag, Isabella:-)

  Liker

 6. Denne tror jeg er minst like bra som den forrige om ikke enda bedre, det vet jeg egentlig ikke før den er lest ferdig. En fin kveld til deg 🙂

  Liker

 7. Jeg liker godt å lese på sengen så ofte går jeg tidlig til sengs for å få lest litt før jeg sovner. Hadde jeg vært deg så ville jeg gitt «Jentene fra Balletten» en sjanse til,det er en god bok. Nå er jeg snart ferdig med den ene omtalen, men tviler på om jeg rekker alle tre i dag. Ha en fin søndag du også:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.