Kommende bøker for februar 2014

Det er på tide å se litt nærmere på noen av bøkene som kommer ut den kommende måneden og som overskriften antyder så er dette en oversikt over de bøkene som blir gitt ut og som jeg kunne tenkt meg. 


GURSLI BERG FORLAG


Denne boken hørte jeg om inne hos Bokelskerinnen og jeg syntes den virket interessant.

.
Litt om boken


Camryn Bennett ønsker å få mer ut av livet enn å bare følge de samme rutinene hver dag. Hun har planer om å flytte sammen med sin bestevenn og starte i en ny jobb, men etter en marerittaktig kveld på byen, bestemmer Camryn seg for å flykte fra det eneste livet hun noensinne har kjent. Hun hopper på en Greyhoundbuss uten å vite hvor hun skal hen, det eneste målet hun har er å finne seg selv. Det hun finner er Andrew Parrish. Andrew er en spennende og impulsiv fyr, og det viser seg at han på mange måter er nøkkelen som skal til for å åpne Camryns forsvarsverk. Med ham lærer Camryn å leve livet igjen, og sammen finner de styrken og motet til å ta et oppgjør med sine problemer. Andrew lokker fram bortgjemte følelser hos Camryn, og snart opplever hun kjærlighet og begjær som hun ikke trodde var mulig. Men Andrew bærer på en mørk hemmelighet som enten kan forene eller ødelegge dem.ASCHEHOUG


Litt om boken

89 år gamle Isabelle ber sin unge frisør Dorrie om en tjeneste. En stor tjeneste. Isabelle vil at Dorrie skal legge alt til side og kjøre henne fra Texas til en begravelse i Cincinnati. Det er en lang reise, men Isabelle gir ingen nærmere forklaring. Bare at de må dra neste dag. Dorrie er svart og enslig mor i 30-årene. Hun sliter med forholdet til en ny kjæreste og tenåringssønnen byr stadig på utfordringer. Hvorfor ønsker Isabelle å ha henne med på turen? Til tross for at hun ikke får vite noe mer, bestemmer Dorrie seg for å bli med. I løpet av den lange reisen avdekker Isabelle sannheten om sin fortid. Kanskje kan historien om hennes første og største kjærlighet hjelpe Dorrie til å finne ut av sitt eget liv.Intervju med forfatteren av boken
Dette er en av vårens debutanter og en av bøkene jeg kunne tenkt meg å lese.
Litt om boken

Gjennom svart humor og nådeløs selvutlevering kommer vi under huden på en ung jente som, uten særlig hell, prøver å leve livet slik det blir ventet av henne.

CAPPELEN DAMM

Jeg er vel sikkert snart den eneste som ikke har lest «En mann ved navn Ove» og nå er forfatteren ute med en ny bok. Har en mistanke om at disse bøkene er helt i «min gate».


Litt om boken

Elsa er snart åtte år og veldig veslevoksen. Mormor er Elsas beste venn. Og faktisk også hennes eneste venn. Mormor jobbet tidligere som kirurg, men nå kjører hun bil uten førerkort og står naken på balkongen og skyter på folk med paintballgevær. Folk sier at hun er gal. Men mormor har et hemmelig språk og et eget kongerike, Miamas, der alt er annerledes. Det er dit mormor tar med Elsa når Elsas foreldre blir skilt og når Elsa blir mobbet på skolen fordi hun er annerledes enn de andre. Miamas er deres fristed, helt til mormor en dag blir syk og får vite at hun skal dø. Før hun dør, gir mormor Elsa en bunke med brev, der hun ber naboene sine om unnskyldning. Brevene fører Elsa til en leiegård bebodd av militante borettslagsmedlemmer, fanatiske kaffedrikkere, kamphunder, monstre, fylliker og helt vanlige sladrekjerringer. Men brevene blir samtidig opptakten til en historie der et barn forsøker å lære seg å akseptere at alle man er glad i en dag skal dø, og der hun gradvis får vite sannheten om både kongeriket Miamas og om mormor.Denne er jeg meget spent på, J.K Rowlins krimdebut…Litt om boken

Da den vakre, men nedtrykte modellen, Lula Landry, faller i døden fra en snødekt Mayfair-balkong, antas det at hun har begått selvmord. Imidlertid har broren hennes sin tvil, og han får privatetterforsker Cormoran Strike til å se nærmere på saken. Strike er krigsveteran – såret både fysisk og psykisk – og tilværelsen hans er kaotisk. Saken gir Strike en økonomisk livline, men det følger med en personlig kostnad: Jo mer han dykker ned i den unge modellen komplekse verden, dess mørkere blir ting – og jo mer nærmer han seg den største fare … 
Bøker om slaver  er alltid interessant å lese om og denne virket veldig spennende så denne blir et «must» for meg denne måneden.
Litt om boken

Tenk deg at du til bryllupsdagen din fikk din søster i gave – som din slave. ‘ Da den velstående plantasjeeieren Cornelius Allen gifter bort datteren Clarissa, gir han henne en bryllupsgave: den unge slavekvinnen Sarah. De to jentene har vokst opp sammen, men livene deres kunne ikke ha vært mer forskjellig. Clarissa er hvit og vant til et privileger og enkelt liv. Sarah er svart og er vant til et liv med hardt arbeid og slaveri. Det er forbudt å forlate plantasjen, men Sarah lengter etter å bli fri. Når hun til slutt bestemmer seg for at fremtiden ligger utenfor plantasjen, setter det i gang en rekke av hendelser som vil få ødeleggende konsekvenser for begge jentene. 
Intervju med forfatteren hvor hun snakker om boken og om slaveri
Har kun lest en bok av forfatteren men har to bøker til  liggende på vent, og denne måneden kommer forfatteren ut med enda en bok….

Litt om boken

«De døde kan ikke snakke til oss,» hadde Professor Madoc sa. Men det var ikke sant. Nummer 19, liket som atten år gamle Patrick Fort utforsker i anatomistudiet, prøver å fortelle ham alt mulig. Patrick har Aspergers syndrom, og allerede nok av problemer i livet sitt. Han sliter med å forstå menneskene rundt seg, og han er besatt av tanken på døden – den merkelige døren som bare åpner seg i én retning, og som faren forsvant gjennom en dag ti år siden. Det er denne besettelsen som fikk ham til å velge kurs i anatomi, men nå har hans søken etter svar førte ham til et annet mysterium, kanskje et drap. Hvem er egentlig mannen som snakker til ham fra disseksjonsbenken? Og hvordan havnet han egentlig her? Mens en død mann litt etter litt avslører sine skjulte sannheter for ham, oppdager Patrick hemmeligheter i sin egen families fortid. Til slutt er det bare én ting sikkert: Ingenting er hva det ser ut til å være. 
 


Forfatteren snakker om boken


Det står at denne er  forventet i salg den 10 feb, jeg har ikke funnet bilde av den norske utgaven enda og derfor tok jeg bilde av en annen utgave.

 Litt om boken

En rørende og fargerik historie om familieliv og kjærlighet og om å finne ut hvor man hører til. Darya er ikke i tvil om hva som er den beste gaven til datteren på hennes 25-årsdag: den perfekte ektemann. Mina på sin side har for lengst fått nok av morens endeløse jakt på iransk-amerikanske ungkarer. Etter Daryas siste mislykkede forsøk legger mor og datter ut på en reise tilbake til hjemlandet Iran, der de to kvinnene litt etter litt begynner å forstå hverandre. Men når Mina faller for en ung mann som aldri har vært på morens radar, og en amerikansk musiker begynner å flørte med Darya, blir forholdet mellom mor og datter igjen satt på prøve. 

Litt om boken


Ondskapen vender tilbake I desember 1981 forsvant en ung mor sporløst fra hjemmet sitt utenfor Tønsberg. Alice skulle bare ut og lufte hunden mens den lille sønnen hennes sov. Hun kom aldri tilbake. Tretti år senere forsvinner to nye kvinner fra samme distrikt; en av dem blir funnet død og ille tilredt i skjærgården. Ida Gabler, en ung, samfunnsengasjert journalist i Tønsberg Tidende, blir involvert i etterforskningen. Kan saken ha en forbindelse med den seneste overfallsvoldtekten i området, eller ligger andre motiv bak? Politiet famler i blinde, men de pårørende krever svar. 

Litt om boken

Amerikas voldelige opphav sett gjennom livet til kveg- og oljefamilien McCullough. Eli blir som trettenåring bortført og adoptert av comancher. Han tilpasser seg raskt, men når sykdom, sult og krig nær utsletter stammen, står Eli ensom igjen. Det som venter ham er et eventyr, men også slit og tøffe tak som kommer til å ha innvirkning på alle hans etterkommere. Flettet inn historien om Eli, er den om hans sønn, Peter, en mann som bærer de følelsesmessige omkostningene for sin fars iver etter makt. Og Jeannie, Elis oldebarn, en kvinne som må sloss mot hardbarkede rivaler for å lykkes i en manns verden. Familien blir en av de mektigste i Texas med formue og privilegier uten like. Likevel, som alle imperier, McCullough-familien må til slutt konfronterer konsekvensene av sine valg.

Intervju med forfatteren av boken

Har ikke funnet så mye informasjon om denne boken , men det lille jeg fant fikk meg til å ville vite mer om denne gutten som er på leting etter moren sin…

Litt om boken


En mann og en gutt har krysset havet og kommer til et nytt land. Her får de tildelt en ny identitet, lærer seg språket og begynner letingen etter guttens mor. Jesu barndom er en dyp, vakker og uavbrutt overraskende roman fra en av verdens mest anerkjente forfattere.


GYLDENDALDenne boken blir også et «must» for meg denne måneden.
Litt om boken
Stolthet og fordom – tjenestefolkets historie. Det er tidlig på 1800-tallet, og vi befinner oss på Longbourn, godset der Jane Austens Stolthet og fordom utspiller seg. Det er vaskedag, og den 18 år gamle tjenestejenta Sarah har vært oppe siden halv fem. Hendene er såre og røde, men ennå gjenstår en endeløs rekke av laken, putevar og de fem Bennet-søstrenes skitne undertøy før Sarah kan krype utmattet til køys. Men livet nedenfor trappene, styrt med mykt hjerte og hard vilje av husholdersken Mrs Hill, skal snart bli forandret av en ny mannlig tjener, som har med seg hemmeligheter og en duft av havet … For i 1800-tallets England finnes det en verden som overklassepikene ovenfor trappen aldri vil vite noe om. Det er en verden av fattigdom, kjærlighet og brutal krig. 

Forfatteren presenterer boken sin!Litt om boken

Sheila, noen-og-tyve år gammel nylig skilt dramatiker, blir plutselig usikker på hvordan hun skal klare både å leve livet sitt og skape kunst. Når Margaux, en frisinnet sjel og talentfull maler, og Israel, en sexy og umoralsk kunstner, entrer livet hennes, håper Sheila at hun gjennom nære  – noen ganger altfor nære – observasjoner av sin nye venn, sin nye elsker og seg selv, skal gjenerobre sin plass i kunsten og i livet.

Litt om boken

En diskré helt er en frodig og humoristisk roman, med en melodramatisk undertone, som utspiller seg i dagens driftige Peru. En diskré helt forteller historien om to personer. Den ene, ryddige og trivelige Felícito Yanaqué, en liten bedriftseier i Piura, blir utsatt for utpresning. Den andre, Ismael Carrera, en fremgangsrik forretningsmann og innehaver av et forsikringsselskap i Lima, har pønsket ut en overraskende hevn over de to døgeniktene av noen sønner som helst hadde sett ham død. Både Ismael og Felícito er, på hver sin måte, diskré opprørere som prøver å få kontroll over og styre sin egen skjebne. 
Jeg leste forfatterens debutbok «Stolpesnø» og likte den godt, derfor er jeg spent på den nye boken hennes.Litt om boken

To mysterier, onde intriger og skjebnesvangre fortielser. Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs ? dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde. Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet. To mysterier, onde intriger og intense følelser i konflikt, en sak der etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed vil trenge all sin dristighet og dype innsikt i menneskesinnets irrganger.


SCHIBSTED

Jeg har to bøker av forfatteren men ikke fått lest dem enda, men jeg har planer om å få lest bøkene i løpet av året og derfor er den nyeste boken på listen min.


Litt om boken

Den uforutsigbare nordnorske naturen danner igjen bakteppe for en uhyggelig god intrige med etterforsker Rino Carlsen i hovedrollen. Det er sommer i Bodø. Lille Ida vinker til moren sin og hopper glad og fornøyd av gårde etter middag for å plukke blomster – men hun kommer aldri inn igjen. Regnet lar vente på seg, og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker, og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under vannoverflaten. Noe hun for all del ikke ønsker at skal komme opp i dagen. På politihuset i Bodø er det også varmt – og hett, vil noen mene. Guro Hammer, det nyeste tilskuddet til etterforskningsgruppa, setter følelsene i sving hos enkelte av sine mannlige kolleger.Jeg kan nesten ikke vente til denne boken kommer, fy søren som jeg gleder meg til å lese fortsettelsen, dette er en «kaste-seg-over-med-det-samme-den- kommer-inn-dørene-bok».
Litt om boken


Nå er det krig mellom fraksjonene, og Tris Prior står ovenfor valg hun aldri trodde hun måtte ta. I krig må sider velges, hemmeligheter vil oppstå – og valgene blir enda mer ugjenkallelige – og kraftfulle. 

LIV

Jeg har noen novellesamlinger liggende til utfordringen min men jeg har ikke nok til at jeg har ut året, så noen novellesamlinger må nødvendigvis bli kjøpt inn, eller lånt på biblioteket ( jeg må bare somle meg til å få et nytt bibliotekskort) 


Litt om boken


Ofte er novellene i grenselandet mellom fantasi og virkelighet, mellom det tilsynelatende og det reelle, mellom det friske og det mentalt syke, gjerne med et stikk til forbrukersamfunnet og statusjag.Den neste boken blir et «Must» for meg for dette er en norsk versjon av bøkene «Weird things customer say in bookshops» og det skal bli artig å lese episoder fra norske bokhandlere.Litt om boken

Merkelige og morsomme og absurde møter mellom kunder og bokhandelmedarbeidere – samlet fra bokhandelansatte i Norge. Kunder spør om alt mulig rart i en bokhandel: Fører dere kunstgjødsel? Vannkanner? Opptennings-briketter? Barberkrem? Syngende slips? Eller favoritten: Har dere karikaturlakk? – For ikke å glemme kundene som spør om man kan skrive ut en oversikt over alle bøker man kan skaffe. PAX


Litt om boken


I Amin Maaloufs nye roman blir eksilforfatteren Adam oppringt i Paris av sin gamle bestevenn Mourad, som ligger for døden i Libanon. Adam har ikke vært hjemme på 26 år, men reiser straks av sted for å treffe vennen – men er for sent ute. Han bestemmer seg derfor i stedet for å prøve å samle resten av den gamle vennegjengen han ikke har sett på så lenge. De har alle gjort svært forskjellige valg og er spredt over store deler av verden: en jobber for Pentagon i USA, en er blitt mangemillionær i Jordan, en har gjort karriere i Brasil, en er blitt munk – og en er blitt radikal islamist. OKTOBER

Denne boken har jeg som ebok, men jeg tenkte å ta den med her siden dette er en av årets debutanter.

Litt om boken


På skolen er han gutten som ikke er med i dansen. Dette skulle jo være den mest lysende tiden 

i livet, ungdomsårene. Men han er nesten alltid aleine, leser Fønhus og Vesaas, maler bilder i den kalde kjelleren i rekkehuset der han bor, og drømmer om jenta med blåbærmunn. I skogen er han jeger og oppdager. Han finner et pornoblad i en pose i mosen, går på orreleik og utforsker grotta der mannen som hengte seg på Ravnkollen kanskje tilbrakte sine siste timer. Mellom de mørke grantrærne kan gutten være fri. Men her fins heller ingen beskyttelse, mot det han frykter, det som kanskje kommer fra innsiden av ham selv.

BAZARLitt om boken

Héctor Salgado er politikommisær i Barcelona, men har vært suspendert en tid for å ha brukt vold i en tidligere sak. Nå skal han tilbake i arbeidet, men kun bak skrivebordet. Men så ber sjefen ham å etterforske ? helt uoffisielt ? en tilsynelatende enkel sak: En ung overklassemann har begått selvmord ved å kaste seg ut fra et takvindu, men det viser seg at dødsfallet har sammenheng med en eldre, uoppklart sak. Snart er Héctor og hans makker, den handlekraftige politikvinnen Leire Castro, kastet ut i en sak som bringer dem til Barcelonas skyggesider, fra det beinharde narkomiljøet og trafficking til svart magi. Det hele utspiller seg i løpet av fem intense og stekende varme sommerdager langt fra turistenes Barcelona.


KAGGE
Dette er en annen av årets debutanter og denne boken blir også et «must» for meg denne våren.Litt om boken


Den unge juristen Wilma har nettopp begynt i jobben som leder i Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser. Hun er stappfull av entusiasme og pågangsmot, og møter opp hundre prosent motivert for innsats. En serieovergriper herjer i Oslos gater, og Wilma og hennes kolleger kastes rett ut i etterforskningen. Det blir en kamp mot klokken: Når vil han slå til igjen? Samtidig meldes tre unge, georgiske jenter savnet over hele Europa. Det skal vise seg at sakene har mer til felles enn starten av etterforskningen gir inntrykk av.


FONTLitt om boken

En uforglemmelig natt sniker 13 år gamle Miles O‘Malley seg ut av huset for å utforske fjæra i Puget Sound på jakt etter skalldyr. I stedet oppdager han noe svært usedvanlig: en sjelden kjempeblekksprut. Han blir straks en lokal kjendis, og hans synske venninne Florence spår at enda flere forbløffende oppdagelser er i vente – tegn på at den høyeste tidevannsbølgen på femti år er underveis. Journalister flokker seg nysgjerrig rundt gutten, som tilskrives profetiske evner. Men Miles er bare en tenåring som svermer for nabojenta og bekymrer seg for at foreldrene hans skal skilles og at alt han er glad i skal forsvinne. Mens havet byr på stadig nye overraskelser, sliter Miles med mysteriet det er å bli voksen.

SAMLAGETDenne boken la jeg merke til på vår-listen til forlaget og er en av de fem bøkene jeg har valgt meg ut fra den.
Litt om boken

Kort tid etter Paula Fox blei fødd i 1923, leverte foreldra ho på ein barneheim på Manhattan. Ho blei redda av bestemor si, og deretter levert frå hand til hand, frå New York til Cuba til California, og dei stadige møta med vennlege framande blei innimellom avbrotne av gjensyn med foreldra som ville låne ho for ei stund. I dette rørande portrettet heilt utanom det vanlege, om eit liv i tilfeldig flyt, har Paula Fox gitt oss eit sjeldan innblikk i kor mykje – og kor lite – eit barn treng for å overleve.
Dette var noen av bøkene som kommer ut denne måneden,med et lite forbehold. Informasjon om bøkene har jeg funnet på ulike nettbokhandlere. jeg har kun tatt med de som jeg kunne tenke meg å lese, slik at  dette er ikke en fullstendig liste over alle bøkene som kommer.10 kommentarer om “Kommende bøker for februar 2014

 1. Ja, her var det litt av hvert Beathe. Jeg skla nok få lest krimbøkene, og så ønsker jeg den siste av Mario Vargas Llosa år den kommer. Jeg var i Peru i 2012, så det blir bra.
  Hva synes du om Inn i elden? La ut innleg om den i går jeg.. Ha en fin dag.:)

  Liker

 2. Her var det jaggu mange gode tips! Jeg mener å huske at jeg også tinget Lånt stas fra Samlaget. Ps. Jeg liker Inn i elden kjempegodt!

  Liker

 3. Har ikke lest noe av Llosa før og jeg tenkte å få sjekket ut noen av de andre bøkene hans, denne virket i hvert fall interessant. Likte Inn i elden men jeg ser det som du påpekte i omtalen din, omtalen min kommer i kveld eller i morgen…. går ikke akkurat unna her når det er skirenn på tv 😉

  Liker

 4. Det var mange bøker fra Samlaget i vår som jeg kunne tenke meg så jeg var heldig og fikk bestille syv bøker denne gangen, det var vanskelig å bestemme seg. Jeg likte også Inn i elden , men er glad for at det ble påpekt «feil» som jeg ikke hadde registrert. Det var min første Basso bok og jeg skal nok få lest flere.

  Liker

 5. Oj, så många fina boktips du bjöd på där! En del finns på min egen önskelista, till exempel Huset Longbourn och Gökens rop (J K Rowling). Men jag ser också många andra intressanta boktips, som jag kommer att hålla utkik efter, till exempel Bryllupsgaven. Tack ska du ha! Önskar dig en skön söndag! 🙂

  Liker

 6. Kjempefin liste! Det var mye spennende bøker å velte seg i denne måneden. Prøvde når jeg lagde min liste å ikke ta de samme bøkene som deg. Noterte meg veldig mange her, blir ikke å mangle bøker fremover ihvertfall, hehe:) Gleder meg til Rohde sin bok, og den bokelskerinnen hadde på listen:) Kos deg med lesningen!

  Liker

 7. Det gjør ikke meg noe om du tar med de samme bøkene som meg, og du har sikkert lesere på din blogg som kanskje ikke leser min. Nå har jeg fått i hus noen av bøkene og jeg ser frem til å begynne på dem. Det kommer definitivt ikke til å mangle bøker i nærmeste fremtid, eller for flere år fremover for den saks skyld. Rohde sin bok må jeg kjøpe meg tror jeg for den vil jeg lese.

  Liker

Kommentarer er stengt.