Smakebit på søndag: Solfuglen

Da har vi kommet til den aller siste søndagen i juli og snart står august for tur og det betyr at høstens nye bøker er like rundt hjørnet, jeg gleder meg. Nå har ikke jeg fått lest så mye de siste dagene for fredag kom de to minste hjem fra ferie hos faren og det har vært mye annet enn lesing på menyen for min del. Men litt har jeg nå fått lest og jeg er selvfølgelig nødt til å delta på en smakebit på søndag som Mari og bloggen flukten fra virkeligheten står for. Dette er en helt unik måte å få boktips på og kanskje oppdager man en ny blogg også.

Denne ukens smakebit kommer fra eboken som jeg holder på å lese i for tiden,nemlig en bok som heter Solfuglen.


Om boken

TOLV ÅR GAMLE BLESSING bor sammen med broren Ezikiel og foreldrene i trygge omgivelser i Lagos i Nigeria. En dag forandres livene deres fullstendig; moren deres finner faren sammen med en annen kvinne. Moren tvinges til å ta med seg barna og flytte tilbake til sine foreldre som bor i Warri, en liten landsby like ved Nigerdeltaet. 

Blessing og Ezikiel finner seg etter hvert til rette i slummen, men de savner faren og livet de hadde i byen.

Videre sies det at dette er En innsiktsfull og hjertevarm roman fra et moderne Afrika. En fortelling om å bli voksen så altfor fort.

Jeg har ikke kommet så veldig langt  boken ennå og smakebiten er hentet fra side 22

Neste morgen våknet jeg ved daggry. Frykten gjorde munnen min tørr, og hjertet mitt hamret. Jeg så etter toalettbordet med  sminkespeil og klokken som en skolevenninne av mor hadde sendt til meg fra Amerika. Jeg famlet etter bladene,bøkene og lommelykten min. Jeg satte en fot på gulvet og lette etter teppet og de to parene med tøfler:et par varme ,som jeg brukte når airconditionen var på fullt,og et par åpne,kjølige,som jeg brukte ellers. Så husket jeg det. Det var ingen tøfler. Ingen lykt.Ingen strøm.Ikke noe toalettbord,speil eller klokke. Alt jeg så, var de første solstrålene som trengte gjennom nettingen og laget et rutemønster på det støvete gulvet.

 Da blir det en noe sen frokost her og et liten runde i Blogglandia før jeg starter på dagens gjøremål.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

 

15 kommentarer om “Smakebit på søndag: Solfuglen

  1. JA, skjønner det blir en omveltning fra aircondition til slummen.

    Tusen takk for smakebiten, merker meg denne tittelen.

    Liker

  2. Tack för smakbiten. Den här tyckte jag om när jag läste den. Noterar att översättningen av titeln är mer ordagrann på svenska än norska.

    Liker

Kommentarer er stengt.