Bokanmeldelse: Hustruen i Toscana av Sarah-Kate Lynch

Forlag: Juritzen
Original tittel: DOLCI DE LOVE
Norsk tittel: Hustruen i Toscana
Forfatter: Sarah -Kate Lynch
Oversetter: Tone Formo
Format: Pocket
Sideantall: 333
Utgitt: 2013
Inngår i: Reisefølge-serien
Utfordring: 100 bøker på 1 år.
Kilde: Sommergave fra forlaget

Forfatter

Sarah- Kate Lynch er fra New Zealand og er journalist og forfatter. Egentlig skulle hun bli vetrinær. Hun har jobbet både i Australia og Storbritania i tillegg til New Zealand. Hun har skrevet  en rekke bøker.

HERLIG OG SJARMERENDE

I denne herlige lille perlen med handling fra vakre Toscana i Italia blir vi kjent med Lily, en vellykket karrierekvinne  men det hele starter i New York når hun finner et bilde av en lykkelig familie i mannens golfsko. Problemet er bare at mannen på bilde er Daniel, hennes egen mann gjennom mange år…
Hun har ønsket seg barn i alle år men har strevd med å kunne få barn og det så ikke ut som hun noengang skulle få sitt høyeste ønske oppfylt. Etter noen glass for ikke å si flasker med  for mye vino bestiller hun en tur til Toscana i håp om å finne mannen sin som tilfeldigvis er i nettopp Toscana på forretningsreise.

I den lille byen Montevedova i Toscana bor de gamle søsknene Violetta og Luciana hvor de sammen med en rekke andre sortkledde enker driver en hemmelig liga som de kaller «Strømpestoppernes hemmelige liga» men vi skal snart ane at de driver med mye annet  bare strømpestopping. De driver rene «kirsten giftekniv» konseptet og man kan ikke unngå å bli glad i dem. De driver et bakeri hvor de lager landsbyens aller beste      
Når Lily ankommer den vesle landsbyen har den hemmelige ligaen allerede fått nyss i at hun var på vei og deres vilje er at den godeste Lily skal komme innom nettopp deres butikk og du kan jo bare ane hvilke baktanker de har med dette…


Utenfor ble den søvnige morgenstillheten plutselig brutt av en uro som tiltok etter hvert som den nærmet seg butikken. Gjennom det skitne vinduet fikk Lily et uklart bilde av sterke farger som virvlet forbi og et virvar av armer og bein og frydefulle hyl. Døren sprang opp, klokken klang, kakofonien fylte det lille lokalet,døren ble lukket, de skingrende unge stemmene svant bort, og gjennom støvkornene som danset i motlyset som glitrende paljetter,dukket det frem en mørkhåret engel.

Støvet la seg. Cantuccien falt ut av Lilys fingre og ned i krukken med et bestemt klakk. Den lille mørkhårede engelen var den lille jenta fra fotografiet i Daniels golfsko. 


Dette var en bok jeg koste meg skikkelig med og selv om det var alvorlige undertoner i handlingen så var dette en skikkelig feelgood roman.Det er lettlest og passer perfekt for noen late timer i solen. Skildringene av vakre Italia som jeg aldri har fått gleden av å besøke ennå, gjør at jeg får lyst til å reise dit med det samme. Det er som jeg kjenner de herlige duftene rive i nesen og jeg får lyst på Cantucci, ikke minst.
Sånn ca halvveis i boken så var jeg helt sikker på at dette kom til å ende på en av to mulige måter, jeg fikk ikke helt rett i noen av dem så helt forutsigbar var den altså ikke. Jeg har flirt godt at denne hemmelige ligaen og deres artige påfunn og «oppdrag», for noen herlige gamle skrullete damer! Er du i mangel på lettlest og perfekt sommerlektyre så har du et tips her.

10 kommentarer om “Bokanmeldelse: Hustruen i Toscana av Sarah-Kate Lynch

  1. Det er et land jeg bare MÅ besøke en gang, helst på en rundtur rundt for det er mange steder jeg kunne tenkt meg å besøkt! En venninne av meg bodde der nede i et halvt år i forbindelse med jobben, Neida, ikke særlig misunnelig!

    Liker

  2. Ja,tjusa deg som vi sier her i Bergen! Noe sjanse for at jeg kan være med i kofferten tror du? Og boken her? Herlig og man får ikke akkurat mindre lyst til å reise etter disse skildringene!

    Liker

Kommentarer er stengt.