Smakebit på Søndag: Demonenes by

 Vi fikk endelig litt sol igjen etter dager med regn og grått vær som minner mer om høstvær enn noe annet. Men  nå er det søndag igjen og det er tid for nye smakebiter fra Mari og bloggen flukten fra virkeligheten. Er godt i gang med sommerlektyren min selv om  ikke alle de bøkene jeg hadde tenkt til å lese har blitt lest, for andre bøker har kommet til og har sneket seg plass i køen. Dere vet hvordan det er. Akkurat nå holder jeg på med en ebok,Sommerfugler i lenker,og i går startet jeg på bok nummer 1 i serien om skyggejegerne, Demonenes by som kommer på kino nå i august og da er det en fordel å ha lest boken først. I tillegg så leser jeg novellesamlingen La stå.

Boken jeg skal dele en smakebit med dere fra idag har sikkert mange av dere lest allerede,og jeg er endelig i gang med serien.

Litt om boken (hentet fra bokelskere.no)
Clary blir vitne til et mord på ungdomsklubben Pandemonium. Men når hun skal melde fra om drapet er liket borte. Morderne, som kaller seg Skyggejegerne, er usynlige for alle andre enn henne. Rett etter forsvinner moren til Clary. Hun blir angrepet av en demon og dradd inn i Skyggejegernes verden, hvor den vakre og farlige Jace står i sentrum. Hvorfor blir hun angrepet av demoner? Hvem er egentlig moren hennes? Og hvordan skal hun få henne tilbake? Clary lærer snart om en mystisk og farlig verden hun ikke ante eksisterte.Begynte på denne i går kveld  og dermed har jeg ikke kommet så veldig langt for jeg sovnet rimelig raskt, ikke sånn å forstå at jeg syntes boken virket kjedelig, jeg var bare veldig trøtt. Smakebiten er hentet fra side 15 (& 16)

«Jeg synes,»fortsatte Simon, «at DJ Bat er bra i kveld. Er du ikke enig?» Clary himlet med øynene uten å svare, Simon hatet trancemusikk. Hun hadde oppmerksomheten rettet mot jenta i den hvite kjolen. Den lyse kjolen skinte som et fyrtårn gjennom mørket,røyken og den kunstige tåken. Ikke rart at den blåhårede gutten fulgte etter henne som om han var trollbundet,for  distrahert til å legge merke til annet rundt seg – selv ikke de to mørke skikkelsene som fulgte ham hakk i hæl,der de bante seg vei gjennom mengden. Clary senket takten i dansingen og glodde etter dem. Hun kunne bare se at skikkelsene var gutter, høye, iført svarte klær. Hun skjønte ikke hvordan hun visste at de fulgte etter den andre gutten, hun  visste det bare. Hun kunne se det på den måten de fulgte skrittene hans på, den våkne påpasseligheten,listende og vaktsom. Hun kjente en knute av engstelse i brystet. «Dessuten,» tilføyde Simon, «har jeg blitt en sexgal trance som ligger med moren din, jeg bare syntes du burde vite det.»

Jeg er rimelig spent på denne serien og håper at jeg kommer til å like den, dette er jo litt utenfor komfortsonen min igjen. Har bare sett positive omtaler av denne så jeg satser selvfølgelig på at det skal falle i smak hos meg.Her kan du se et lite klipp fra filmen som kommer i august,denne har jeg lagt ut en gang før i et «Boken på vent» innlegg, men håper jeg blir tilgitt.


Nå er det en noe sen frokost og en tur i Blogglandia før jeg stikker nesen ned i bøkene igjen.
Ha en fin søndag, med eller uten bok og smakebiter.

25 kommentarer om “Smakebit på Søndag: Demonenes by

 1. Ja, sånn er det med bøker; noe sniker seg foran til tross for planlagte leselister! Selv har jeg klart ganske godt å holde meg til sommerlisten hittil, men nå har jeg flere som trenger seg frem så jeg får se hvilke bøker som blir med i kofferten i morgen. «Demonenes by» høres spennende ut, og jeg kan godt tenke meg å se filmen. Det får bli på dvd en gang. Ha en fin søndag 🙂

  Liker

 2. Takk for smakebiten. Sjøl har jeg tenkt å ikke lese boka, bare se filmen. Prioritering. Det er alltid nye bøker som dukker opp og fortrenger andre – denne sommeren har det vært mange! Ha en fin dag. Her ligger skodda a tett, men jeg har tro på at det er sol bak!

  Liker

 3. Tack för smakbiten. Lite utanför min bekvämlighetszon också;-) Känner väl igen det där med böcker som tränger sig före på listan!

  Liker

 4. Det här är en författare jag både vill och inte vill läsa, vilket nog är anledningen till att jag inte har läst någon av hennes serier ännu. Tack för smakbiten 🙂

  Liker

 5. Jeg har bare lest The Internal Devices, som er en annen serie av forfatteren. Den handler også om skyggejegere, men handlingen er satt til 1800 tallet. Men som jeg har forstått det riktig er noen av karakterene i The Mortal Instrument etterkommere av karakter fra The Internal Devices. Jeg leser siste boka i TID nå, veldig bra serie. Jeg skulle ønske mest at den serien kom på kino, men kan hende The Mortal Instrument er like bra 🙂 Har lånt første boka i serien på biblioteket, så skal lese den snart :)Er den bra, blir det nok til at jeg kjøper meg den selv på engelsk. Liker best å lese bøker på engelsk, da de opprinnelig er på det språket 🙂 Fin smakebit, morsom 🙂

  Liker

 6. Denna läste jag för inte så länge sedan och tyckte väl att den var helt okej, någon gång kommer jag nog att försöka se filmen också även om det kanske inte blir på bio 🙂

  Liker

 7. Ja jeg tittet på innlegget ditt og jeg må si at den serien fristet også så mulig jeg må få lest den også, så skal du se, kanskje den andre serien også blir laget film av?

  Liker

 8. Jeg hadde håpet det, hadde vært gøy om hennes andre serie ble til film også:) Den største grunnen til at jeg elsker den serien er at den var lagt til 1800 tallet og jeg elsker alt som har med «gamle dager» å gjøre. Men denne boka her høres også spennende ut, så skal absolutt lese denne boka og resten av serien etterhvert. Forfatteren har virkelig laget en spennende verden å lese om 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.