Gjesteblogg & Bokanmeldelse: Samuel Sekel og flukten fra Paris av Tina Trovik

Forlag:Schibsted
Tittel:Samuel Sekel og flukten fra Paris
Forfatter:Tina Trovik
Format:Innbundet
Sideantall:319
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Litt om forfatteren:

Forfatteren er født på Andøya i Vesterålen i 1973.
Hun er nå bosatt i Oslo.
Forfatteren vant skrivestipend i  Schibsted forlags romankonkurranse i kategorien for beste barne – og ungdomsbok i 2011 for fantasyserien om Samuel Sekel.

Litt om boken

  Da Samuel er 13 år gammel oppdager han et mulig terrorangrep. Det mystiske Byrået, som står bak aksjonen, samler informasjon fra fortiden i et gigantisk bibliotek. Langt ute på Hardangervidda har de en hemmelig skole for tidsreisende, hvor Samuel blir elev. Snart forstår han at det er mer ved Byrået enn tidsreiser og samling av fakta. Men det er først da han reiser tilbake til Paris under revolusjonen og ser Marie-Antoinette foran giljotinen, at han oppdager den sjokkerende sannheten om foreldrene sine.
I denne humoristiske og actionfylte serien lærer vi om hvordan det var å leve i antikkens Egypt og i Paris under revolusjonen.

 EN SPENNENDE BOK I HARRY POTTER STIL

Denne boken har både jeg og min sønn Joachim på 13 har lest. Han har lest den i forbindelse med et bokprosjekt på skolen hvor han skal skrive en bokanmeldelse om denne.Jeg leste den fordi det er en bok jeg har vært nysgjerrig på lenge og nå var tiden inne til å ta fatt på den, en lettlest bok som jeg leste ut på et par kveldsstunder.

Samuel Sekel blir funnet forlatt i skogen i nærheten av et asylmottak for deretter å bli boende i fosterhjem hos et kjendispar som adopterte han mest fordi det gav dem god pr. Når han var tretten år og satt i et kjøpesenter og gjorde lekser forhindret han en «selvmordsbomber» i å bombe seg selv i luften, men var dette tilfelle eller var det bare en øvelse, en test?
Han ble deretter sendt med politiet til Julian Smith som var sjefen for byrået , en hemmelig organisasjon som blant annet driver en skole midt ute på Hardangervidda. Skolen samler informasjon fra fortiden og driver med tidsreiser, nesten som et slags reisebyrå.
Her treffer Samuel flere barn og det blir etterhvert klart at han er den aller yngste som har fått lov å gå der.

«Jeg burde kanskje forklare litt om hva som kommer til å skje. Simulatoren bruker først litt tid på å behandle data,» begynte  Martin, men kvinnestemmen brøt inn: «Simulator er aktiv om :3,2,1….»
Plutselig var Samuel i en annen verden. Bølger dundret mot en lang hvit strand. Det luktet salt, og en iskald vind skar igjennom den tynne hettegenseren.Joggeskoene sank ned i fuktig sand, og kaldt vann seg inn mellom tærne. Ville fjell kunne så vidt skimtes som en taggete tanngard på den andre siden av fjorden.

Han får seg snart gode venner på skolen og sammen skal de prøve å finne ut hvem foreldrene hans var. Han reiser alene tilbake i tid og blir blant annet vitne til henrettelsen av Marie – Antoinette.Men ikke alt er fryd og gammen på denne skolen for det finnes også skurker naturlig nok og hvem snakker sant og hvem kan han stole på? Klarer han å finne ut hvem foreldrene var og finner han ut hvordan han fikk alle de arrene han har over hele kroppen? Her går det i ett kjør i en herlig blanding av fri fantasi og historiske fakta, både jeg og Joachim fikk en slags Harry Potter følelse mens vi leste. Så liker  du roboter, tidsmaskiner, galne professorer,eksplosjoner,knokler og DNA så er dette boken for deg. Forfatteren skriver på en slik måte at du blir dratt rett inn i Samuels verden og du vil i likhet med hovedpersonen finne ut av de samme spørsmålene han brenner inne med. Dette er første bok i en ny serie for ungdom og det eneste jeg savnet litt var å bli bedre kjent med vennene til Samuel men jeg regner med at det blir vi etterhvert. Selvfølgelig er det utrolig at en 13 år gammel gutt skal klare alt Samuel klarer, men herlighet dette er fantasy og da skal man kunne mestre ting folk flest ikke klarer!
Både Joachim og jeg har kost oss med boken, han leste den rett før meg og vi har hatt mange gode stunder hvor vi har diskutert handlingen i boken.

Terningkast

 
 &
Joachim

Andre som har omtalt boken er:

7 kommentarer om “Gjesteblogg & Bokanmeldelse: Samuel Sekel og flukten fra Paris av Tina Trovik

  1. Så bra at både du og din sønn likte den. Jeg har nemlig kjøpt denne til en på 12 og krysser fingrene for at han også liker den. Kunne i grunn tenkt meg å lese den selv.

    Liker

Det er stengt for kommentarer.