Boken på vent(22):Alt må vike for natten

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Jeg har forlatt Kina for denne gang og har forflyttet meg til Frankrike i hvert fall hva bøker angår. Denne gangen har jeg valgt en bok som  er skrevet av den franske forfatteren  Delphine de Vigan. Dette er en selvbiografisk roman og er forfatterens sjette bok.

Alt må vike for natten

Beretningen følger Lucile, som er Delphine de Vigans virkelige mor, gjennom barndom og oppvekst. Hun var én av i alt ni søsken i en familie som i det ytre virker preget av overskudd og kjærlighet, men som hjemsøkes av tragiske dødsfall ved flere anledninger. Så følger vi henne som ung hustru, som labil og uortodoks småbarnsmor, fabrikkarbeider, sekretær og prøvende akvarellmaler, hvor hun stadig konsumerer større mengder hasj og alkohol, fram til hun som sekstienåring velger å ta livet av seg.(Kilde:Bokkilden.no)

Etter sin mors død føler Vigan behov for å prøve å forstå moren og gjennom prosessen med å skrive denne boken forsøker hun å finne svar på hva som gjorde moren hennes til den hun var, livet hennes, sykdommen og tilslutt hva som førte til at hun valgte å ta sitt eget liv. Dette er nok en sterk bok og forfatteren har mottatt en rekke priser for denne selvbiografien.
Fra før av har to av bøkene til forfatteren blitt utgitt på norsk. Den første er No og jeg i  2009 og Underjordiske timer i 2010.

Ser frem til å begynne på denne boken som jeg mener er en viktig bok å få med seg.Noen som har lest denne eller de to andre av forfatteren?

document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

  20 kommentarer om “Boken på vent(22):Alt må vike for natten

  1. Hei Beathe ;o) Her er det så hektisk for tida at det blir mindre tid til lesing enn vanlig.. prøver å komme meg gjennom noen ganmle klasikere, akkurat nå leses «Albertine» Men æ skal iallefall les Julebrevene som du anbefalte i forrige innlegg ;o) Takk for at du deler

   Liker

  2. Dette høres ut som en sterk og god bok! Jeg har akkurat begynt på en bok som «dukket opp» da vi kjøpte oss nye bokhyller forrige helg, og vi fikk ryddet litt i stablene. To år på vent er jo lenge nok 🙂

   Liker

  3. Heisann:)Sånn er det med oss alle innimellom, det er ikke alltid like god tid. «Albertine» er det den av Chistian Krogh? Julebrevene likte jeg veldig godt, lett og god underholdning!

   Liker

  4. Ja visst har jeg lest noe av de Vigan! 🙂 Underjordiske timer fikk æren av å bli første bok ut i 2011, og for et valg…! Jeg falt pladask for boken, for en liten perle! Alt må vike for natten ligger fremdeles ulest i bokhylla mi, og jeg grugleder meg til å starte på den. Gleder meg fordi jeg virkelig har troen på at dette er en knakende god bok, gruer meg fordi det skal mye til for å møte forventningene…

   Liker

  5. Ja,det er noe med det å ha høye forventninger til en bok,da kan en bli skuffet om den ikke innfrir.. det blir spennende å se hva du syntes om den når du får lest den etterhvert.

   Liker

  Kommentarer er stengt.