Smakebit på Søndag # 43: Julebrevpikene

Jammen er det blitt søndag igjen allerede og idag er det bare fem uker til 1.søndag i advendt… jeg bare nevner det!Vi har stilt klokken i natt ,sommertiden er definitivt over for denne gang. Det er tid for En smakebit på Søndag som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Den går ut på å dele  noen linjer fra boken du leser i, lage et eget innlegg om det og legge linken igjen inne hos Mari.

Leser tre  forskjellige bøker for tiden og jeg velger å dele en smakebit med dere fra «Julebrevpikene», en herlig perle av en bok og som jeg koser meg med om dagene! Jeg prøver å lese den sakte for jeg vil kose meg med den lenge, men akkurat det er ikke så enkelt for dette er artige greier!

Smakebiten er hentet fra side 167 og Helene har begått et  såkalt litterært selvmord….

Etter samtalen med Helene har jeg i tur og orden hatt telefonkontakt med alle damene. Som ventet var alle dypt rystet over Helenes såkalte litterære selvmord. Berit Anna, som nesten har fullført grunnfag i psykologi, hadde en teori om at Helene ubevisst ødelegger for seg selv. Hun er redd for å lykkes.
«Helene har nok god selvtillit, men hun har lav selvfølelse.»
Uten at jeg ble klokere av det. Else var mildt sagt opprørt.
«Takket hun nei til Aschehoug? Det er jo forlaget til Jo Nesbø! Det gale, gale kvinnemennesket. Tenk å få møte selveste Jo Nesbø i hageselskapet! Pokkers kvinnfolk!»

Da er det tid for frokost her og en liten bloggrunde før jeg leser videre i bøkene. Ha en fin søndag!

40 kommentarer om “Smakebit på Søndag # 43: Julebrevpikene

 1. Herlig smakebit!! Denne boken står på vent i bokhylla, og jeg gleder meg noe innmari til å lese den 🙂 Kanskje blir den spart til advent – hvis jeg klarer å vente så lenge 😉

  Liker

 2. En morsom smakebit. Boken står i hyllen min, men jeg tror det er noe med det at den har jul i ordet som har gjort at jeg har utsatt den 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 3. Årets adventsbok, tenker jeg. Fin smakebit. En nydelig vinterdag opprant da sommertiden er over. Sol fra skyfri himmel og snø på busker og trær.

  Liker

 4. Virker som en artig bok, og helt passende nå som det nærmer seg jul – ja, i alle fall har julen startet i butikkene 🙂
  Ha en fin søndag videre!

  Liker

 5. Hæhæ, herlig smakebit. Må nok sette den litt foran i lesekøen, tror jeg.. Skal lese litt tyngre denne uka, så går jeg for noe lettere mot neste helg…:) God søndag!

  Liker

 6. Så glad jeg er for at du liker boka så langt, Beathe! Du har en kjempefin blogg, så det er stas at du omtaler disse damene mine 🙂 Ha en fortsatt god søndag!
  – Karin B.Persen

  Liker

 7. Tusen takk for super omtale! Jeg sitter bare og smiler. Elevene mine får en ekstra blid lærer i neste økt 🙂
  – Karin

  Liker

 8. Så kjekt å høre at du likte den:-) Det var en koselig bok og jeg ville ha mer. Jeg hører rykter om en ny bok på gang og stemmer dette så gleder jeg meg.

  Ha en super dag,Karin!

  Liker

 9. Takk for herlig bra smakebit! Gleder meg så til å lese boken. Skal da vente til desember, hvis jeg greier, før jeg tar fatt på den. Men det er jo vanskelig, spesielt når det er akkurat slike morsomme bøker jeg kunne tenkt meg å lese nå:)

  Takk for kommentar på bloggen min, var oppmuntrende:)Klæm!

  Liker

Kommentarer er stengt.