Fremtidige favoritter # 17

Dette er en ukentlig spalte fra bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om en bok du gleder deg til eller er spent på, det kan være en bok du venter på skal bli utgitt eller det kan være en bok du har i hyllen din men ikke lest enda.
Denne uken har jeg valgt meg bøker som kommer ut nå i høst.

FUGLEHOTELLET
( Okt )

Etter et langt og tungt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et uklart ettermæle. Fem år senere reiser barnebarnet Tor tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verket og bo hos bestemora Lily, enken etter Bår. Tor sitter med følelsen av at han aldri fikk lære bestefaren ordentlig å kjenne, og han ønsker klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden Bår døde. Sommeren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til, selv om han ikke alltid liker det han ser. Romanen er basert på forfatterens egne opplevelser.
Kom over  denne boken på bloggen til Karen ( Forfatterfruen )og jeg syntes at historien virker veldig interessant og at dette definitivt er en bok jeg kommer til å like å lese. Dette er forfatterens tredje bok.
ORKANEN
( Sept )

New Orleans varsles det orkan og byen evakueres. Men noen blir igjen. Vi møter seks av dem og får deres historie: en gammel dame som ser ut til å bære minnet over det svarte amerikanske folket på sine trette, men stolte skuldre; en alenemor som ikke ser ut til å klare å elske sin sønn; en mann som har kjent oljeplattformenes helvete på kroppen og som er på leting etter sin fortid; en prest som gjennom naturkatastrofen håper å kunne bevise med hvilken lidenskap han tjener sin Gud; en ung, taus gutt; en gruppe innsatte som forblir innelåst i et fengsel som ikke lenger har noen vakter …

SOLEN OVER SLEKTEN SCORTA
( Sept )
En kvelende het sommerdag i 1875 vender den beryktede kjeltringen Luciano Mascalzone tilbake til hjembyen Montepuccio sør i Italia. Etter femten år i fengsel har han kun ett mål denne dagen: å erobre den vakre Filomena. Rocco, første ledd i den stolte slekten Scorta, fødes til fattigdom og skam, men ender opp som en av landsbyens rikeste og mest foraktede menn. De tre barna hans fører slekten videre med en ukuelig tro på kraften i slektsnavnet. En Scorta gir aldri opp.

Orkanen og Solen over slekten Scorta er skrevet av samme forfatter og kommer ut ved Bazar forlag nå i høst. Sistnevnte er en  slektssaga.
DET FINE SOM FLYTER FORBI
(August )
 
Little Venice, London. 14 år gamle Jamie vokser opp på feil side av elva. «Ingenting skjer her», tenker han, men det er ikke sant. I løpet av noen dirrende varme sommeruker må Jamie ta dramatiske og voksne valg.
Forfatteren av denne boken vant Schibsteds forlags manuskonkurranse og har høstet mange lovord. Jeg ble veldig nysgjerrig på denne boken og gleder meg til den kommer.
CHARLOTTE GRAY
( Sept )
London er mørklagt, andre verdenskrig raser og den unge skotske kvinnen Charlotte Gray forelsker seg i en britisk RAF-pilot. Da han ikke kommer tilbake fra et farlig oppdrag i Frankrike, bestemmer hun seg for å finne ham. På oppdrag fra den britiske motstandsbevegelsen reiser hun til den franske landsbyen Lavaurette, og blir konfrontert med en hemmelighet som truer med å kaste mørke skygger over resten av livet hennes. Samtidig som Frankrikes rolle i nazistenes jødeforfølgelse utbroderes i all sin gru, er dette også en historie om forsonende kjærlighet. 
Dette er en frittstående oppfølger til boken Fuglesang og denne er blitt filmatisert. Syntes historien virker veldig interessant og jeg gleder meg til å lese, men tror jeg skal få tak i den første boken også slik at jeg kan lese bøkene kronologisk.

Dette var mine  Fremtidige favoritter denne uken og nå er jeg spent på dine! Har du lyst å se flere eller kanskje du vil delta selv så kan du gjøre det  på Bokelskerinnen sin side.

HA EN RIKTIG GOD HELG MED ELLER UTEN BOKLESING!

10 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 17

  1. WOW, så artig og fint!:) Send meg gjerne adressen din på fb eller min epost: tiger@juritzen.no så kan jeg sende deg både gallyen som er ute nå og den ferdige hardbackboka, uten noen som helst kostnader, hvis du vil. Bare veldig fint at du vil lese:)

    Alt godt,
    tiger

    Liker

  2. Solen over slekten Scorta har jeg lest og den var herlig. Flott å høre at samme forfatter har skrevet mer, da skal jeg få med meg den!

    Liker

Kommentarer er stengt.