Bokanmeldelse

Bokanmeldelse: Etterpå av G.G.Musso

Forlag: Pantagruel
Orginal tittel:Et après
Norsk tittel:Etterpå
Forfatter:G.G.Musso(Guillaume George Musso)
Oversatt til norsk av:Ingebjørg Nesheim
Sideantall:308
Format:Pocket
Utgitt:2011
Utfordring:100 bøker på 1 år og Off the Shelf

Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Forfatteren  Guillaume George Musso er født i 1974, har bodd i både Frankrike og USA. Han har  i tillegg til «Etterpå «skrevet romanene «Papirpiken» og «Anrop fra en engel». Bøkene hans er solgt over 11 millioner i Europa og oversatt til over 30 språk.
Det var etter at han var i en bilulykke og hadde selv en nær døden opplevelse at han fikk idèen om å skrive «Etterpå».

 Nok en perle fra G.G.Musso

Har fått denne boken for lenge siden og hvorfor den har blitt liggende så lenge uten at den har blitt lest kan en jo bare undre seg over. Begynte på boken Mandags kveld og i går kveld måtte jeg bare lese den ferdig for dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg.

I boken møter vi den kjente og fremgangsrike advokaten Nathan Del Amico som bor og jobber i New York. Han er skilt fra sin kone Mallory som bor i San Diego på vestkysten sammen med datteren deres Bonnie. Noen dager før jul blir Nathan oppsøkt av en mystisk lege, en mann ved navn Garret Goodrich, som påstår at han er der for å hjelpe Nathan og viser han to personer som snart skal dø. En ung mann som tar sitt eget liv og senere en ung kvinne som blir drept.Det viser seg at denne mystiske legen er en såkalt budbringer av døden og nå hadde han kommet for Nathan.

Klokken er åtte om kvelden. Hun har gått ut for å slå et slag i den lille havnen hvor seilbåtene ligger side om side med de lokale fiskebåtene. Den oransje solen synker mot horisonten og setter himmelen i flammer. På avstad ser det ut som om båtene duver på flytende lava.

Nå som Nathan visste at han har kort tid igjen gikk tankene tilbake til barndommen, det hadde kun vært han og moren, hun hadde jobbet som hushjelp og nesten alt hun hadde tjent hadde gått til ham. Minnene om ulykken han hadde når han var åtte kom til overflaten og det grufulle som skjedde da deres lille sønn døde i krybbedød. Plutselig gikk det opp for Nathan hva han egentlig hadde forsaket i sin iver etter å oppnå suksess og kunne han klare å rette opp i sine feil før det var for seint?

Historien hopper litt frem og tilbake i tid men forfatteren gjør dette på en utmerket måte og man klarer hele tiden å følge med.Dette er en  spennende bok om ekte kjærlighet og det er aldri et kjedelig øyeblikk. Les den og nyt, God fornøyelse!

Terningkast

8 tanker om “Bokanmeldelse: Etterpå av G.G.Musso”

  1. Hei! Du var en av de som vant på min give away. Du kan velge mellom Geim, Blue moon, shadowland, den engelske pasient, snøblomst og den hemmelige vifte, Gone forsvunnet og Gone mørke krefter:) Send meg ditt bokvalg og din adresse til elin.foshaug@hotmail.com. Ha en fortsatt fin dag:) Klem elin:)

    Liker

Kommentarer er stengt.