Fremtidige favoritter # 14

Det er fredag og det betyr nye Fremtidige favoritter som er en ukentlig spalte fra Elin og bloggen BOKELSKERINNEN,det går ut på å fortelle om bøker som du gleder deg til å lese eller er spent på. Her er mine fremtidige favoritter denne uken 

DÔNNA MARIA

Doña Maria er en stolt, eldre kvinne som nå bor på ett rom i herskapshuset som før revolusjonen tilhørte hennes familie. Hun gleder seg til at nevøen Ernesto skal vende tilbake fra utlandet.
Men Maria kjenner ikke sannheten. Ernesto lever under grusomme forhold i fengsel for å ha samlet opposisjonelle hjemme hos seg. Hans kone Silvia nektes gang på gang å besøke ham. Hun inviterer de andre kvinnene på venterommet i fengselet til å gå med henne fra kirken til en park i byen hver søndag. De tar på seg hvite klær og går med en rosa gladiol i hånden. Frihetsbevegelsen «Las Damas de Blanco», «Kvinner i hvitt», er født.

Jeg har alle bøkene til denne forfatteren, men har bare fått lest en forløpig, og denne skal selvfølgelig også finne plass til bokhyllen min i September. Likte så godt coveret på denne boken, Nydelig!

Cecilia Samartin

Hun er født i Havana, Cuba i 1961 men bor nå i San Gabriel,California sammen med mannen sin.
Hun er i tillegg til å være forfatter utdannet Psykolog. Hun har skrevet en rekke bøker som blir utgitt på norsk av Juritzen forlag.

DE UBUDNE GJESTENE

En bursdagsfest blir avbrutt av ubudne gjester … En aften sent på våren 1912. På kjøkkenet i herregården Sterne begynner forberedelsene til en elegant middag til ære for Emerald Torrington på hennes tyveårsdag. Men så kolliderer et tog bare noen få kilometer unna – og plutselig står en flokk overlevende på døren og forlanger å få tilbringe natten på Sterne. En av de ubudne gjestene, som viser seg å være alt annet enn en gentleman, blir invitert til å delta på festen. Snart blir selskapet kastet ut i et spill som truer med å sprenge familien i fillebiter. Men da Smudge, Emeralds lillesøster, finner ut at dette er en perfekt anledning til å gjennomføre Det store prosjektet, ender kvelden på en helt annen måte enn man kunne trodd.

Dette er en bok jeg er veldig nysgjerrig på  og kommer til å kjøpe den når den kommer ut i neste måned. Har fra før en bok av samme forfatter. Denne boken kommer ut til høsten!

Sadie Jones
Hun er født i 1967 i London og jobbet en periode som servitør i Paris før hun ga ut sin første roman «Utskudd». Hun bor i London med mann og barn. «De ubudne gjestene» er hennes tredje roman.

GULL

Jake og Kate har et sterkt ønske om å vinne OL-gull i velodromsykling under OL i London, og gjør alt for å nå dette målet. Samtidig er datteren Sophie på 8 år alvorlig syk, men hun er mest opptatt av at foreldrene ikke skal merke hvor syk hun er. For hva skjer om hun står i veien for målene deres?
Vi møter Sophie på åtte år, hun er alvorlig syk, redd, men først og fremst opptatt av å skåne foreldrene. For hvordan skal det gå med dem hvis hun, og sykdommen, står i veien for målet deres? Kate og Jake er nemlig besatt av drømmen om å vinne OL-gull i velodromsykling, og det er like før mesterskapet braker løs i London. I denne romanen er fem mennesker knyttet til hverandre i et skjebnefellesskap. Lille Sophie står i sentrum av begivenhetene og er vitne til de voksnes hjelpeløshet og kamp, men også til motet deres, kjærligheten og viljen de har til å tilgi hverandre.

Dette er en bok jeg gleder meg til å ta fatt på.

 

Chris Cleave
Forfatteren Chris Cleave er født i 1973 i London, oppvokst i Kamerun. Han har studert Psykologi og har jobbet som journalist ved siden av å jobbe som forfatter. Han bor i Storbritania med kone og tre barn. Han har skrevet 4 romaner og endel noveller.
Dette var  tre av mine fremtidige favoritter denne uken, hvilke favoritter har du denne uken?

10 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 14

 1. Tusen takk for det:-)Nei,alt kan ikke tiltale alle, sånn er det bare. Selv har jeg bare lest «Drømmehjerte» men ble veldig begeistret for den og de andre kom på tilbud på Coopen til 99,.kr pr stk og da kjøpte jeg de andre. Gleder meg til å ta fatt på disse bøkene:-) Ha en fin kveld:-)

  Liker

 2. Har aldri fått lese bøker av Samaratin, og veit ikkje om eg kjem til å gjere det, sjølv om denne verka interessant. Og de ubudne gjestene er ei boka eg MÅ få med meg. Takk for eit godt tips der (og etter LIttle Bee står gull sjølvsagt på leselista mi) Kjempefin liste!!

  Liker

 3. Nå minner du meg på at jeg snart må lese flere av Samartin – bøkene jeg har liggende. Har faktisk ikke lest Senor Peregrino enda. Liker veldig godt omslaget til Dona Maria 🙂

  Liker

 4. Har bare lest en av henne jeg,de andre skriker hver gang jeg ser på bokhyllen! Hihi…ja,det er morsomt det der, jeg har av og til en formening om hvem forfatterne er og av og til blir jeg overrasket jeg også.Little bee er også en bok jeg ser veldig frem til å lese.

  Liker

 5. Så flotte favoritter:) Skjønner jeg må begynne å lese de bøkene jeg enda ikke har lest av Cecilia Samartin, så jeg blir klar til denne:) Little Bee har jeg på lydbok og har av en eller anna grunn trodd det var en dame som har skrevet den, hehe:) Man lærer så lenge man lever:) Skal se om jeg ikke får hørt den på noen bilturer i sommer:)

  Ha en flott helg!:)

  Liker

Det er stengt for kommentarer.