Smakebit på Søndag – 24: Mississippi av Hillary Jordan

Regnet høljer ned her og i dag skal jeg være flink og rydde ferdig boden som jeg begynte på i går, det er en kjedelig jobb,men må gjøres innimellom. Men først  er det på tide med en ny omgang med «En smakebit på Søndag» fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Denne gangen har jeg lyst til  dele en liten smakebit fra boken Mississippi av Hillary Jordan

Byjenta Laura McAllan flytter med ektemannen Henry til en avsides gård i Mississippi i 1946. Henry elsker jorda, men Laura sliter med å finne seg til rette, ikke minst fordi hun må bo under samme tak som sin hatefulle svigerfar. Da Henrys bror Jamie og den svarte nabogutten Ronsel vender hjem fra krigen, endrer livet seg. I Jamie finner Laura en som ser henne, men i et lokalsamfunn preget av dyp rasisme vekker Jamie også forakt og frykt på grunn av sitt vennskap med Ronsel.

Smakebiten er hentet fra side 11:

Henry og jeg gravde hullet syv fot dypt. Var det grunnere, var det store sjanser for at liket ville dukke opp igjen under den store flommen:Morn,gutter! Dere husker meg?Tanken på dette fikk oss til å fortsette å grave selv etter at vannblemmene i håndflaten hadde sprukket,dannet seg på nytt og sprukket enda en gang. Hvert nytt spadetak var en pine – gamlingen fikk inn sine siste rapp der. Og likevel var jeg glad for smerten. Den fortrengte tanker og minner.

Har du lyst til å se flere smakebiter, eller kanskje du har lyst til å dele en smakebit med oss, da kan du gå inn her, for å finne ut hvordan.

Ønsker dere alle sammen en fortsatt fin Søndag!

48 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 24: Mississippi av Hillary Jordan

 1. Wow, for en flott smakebit! Denne MÅ leses skjønner jeg 🙂 Lykke til med bodrydding – her skinner solen, så jeg tror jeg skal ta med meg kleshaugen ut og legge sammen klær på altanen, he he 🙂

  Liker

 2. For et sammentreff, jeg har sett denne smakebiten før! 😀 Bra med en påminnelse, for jeg husker jeg fikk lyst til å lese boken 🙂

  Liker

 3. Er endelig ferdig med boden oppe(snart på boden nede taes for den ble temmelig full) men nå er det litt middagslaging og lese litt i en bok kanskje? Ha en fin ettermiddag:-)

  Liker

 4. Takk for veldig spennende smakebit! Kos deg videre med boka etter hard jobbing. Ha en fin søndag videre. Her regner det også, men, men, ingenting å gjøre med det:) Lese kan man gjøre uansett hvordan været er:)

  Liker

 5. En flott smakebit! Det var en ukjent bok og en ukjent forfatter for meg, men et flott tips!
  God søndag!

  Liker

Kommentarer er stengt.