Boken på vent (1)

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,eller som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Dette er en spalte som du gjerne må bli med på.
 Mitt valg denne uken falt på følgende bøker og jeg tipper mange av dere har lest disse nå etterhvert.

MILLENNIUM-TRIOLOGIEN AV STIEG LARSSON

  Det hele startet med Menn som hater kvinner:

Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere.

Denne triologien kjøpte jeg for nesten 4 år siden og de står urørt i bokhyllen min ennå, det er nesten litt flaut å si det. Nå skal det sies at jeg har sett filmene og likte de veldig godt, jeg digger Lisbeth Salander! Jeg skal komme meg gjennom bøkene en eller annen gang. Har du lest disse?

document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg
 • Besøk de andre bloggene

  20 kommentarer om “Boken på vent (1)

  1. GLEEEED deg til disse bøkene – de er fantastisk gode!!!! Og så trenger du jo ikke å vente så lenge med å begynne på de ;)))
   Gratulrer med din egen utfordring :))
   Ønsker deg en glad dag!!
   Klem Pia

   Liker

  2. Kjenner meg igjen her. Kjøpte også disse for noen år siden, og har heller ikke lest dem. Har sett den første filmen. Lykketil med tirsdagsutfordring!

   Liker

  3. Nei,sant? hehe… Jeg skal komme meg gjennom de etterhvert og så håper jeg at noen har lyst til å være med på dette etterhvert, er i hvertfall spennende!
   Ønsker deg en fin dag også Pia:-)

   Liker

  4. Jeg har bare lest den første, men likte den ikke noe særlig. Ifølge Bokelskerinnen var de to siste mye bedre, så da satser jeg på det. Filmene var veldig gode, synes jeg. Jeg har også planer om å få lest dem ganske snart, og gleder meg til innleggene dine om bøkene!

   Kjempegod idé for fast ukentlig post, forresten:-)

   Liker

  5. Har bare lest første bok, mens de to andre har blitt lyttet til. Filmene er selvsagt sett.
   Ellers får jeg ofte besettelser på å IKKE lese bøker som alle andre har lest. Anne B Ragde-bøkene er således et gyllent eksempel, Dan Brown likeledes. Jeg blir rent utbrent bare ved tanken.

   Liker

  6. Også jeg som trodde det bare var jeg som ikke har lest Millenium-triologien! Min «grunn» ti ikke å kaste meg over dem, er kanskje litt spesiell; jeg har en svoger som ikke har lest noe annet enn aviser sida han la fra seg bladene om Tex Willer for sånn cirka førti år sida. D.v.s. han har lest tre bøker… Nettopp: Stieg larson-bøkene! Han er fra seg av beeistring og mener jeg som leser så mye absolutt må lese dem. Men må jeg det? Jeg blir litt skeptisk sida han jo umulig har noe å sammenligne med?? Hva vet han om gode bøker, liksom? Ja, jeg vet det er forferdelig mange som er frelst, men likevel; SKEPTISK!!!

   Liker

  7. Tusen takk for det:-) Hører ut som det er delte meninger om disse bøkene, og jeg skal få lest de en eller annen gang. Likte filmene godt jeg også:-) Ha en fin ettermiddag:-)

   Liker

  8. Dan Brown har jeg også en bok stående av som har stått leeeeeenge i hyllene mine. Anne B ragde har jeg ulike erfaringer med,noen av dem har jeg likt veldig godt og andre har jeg såvidt klart å komme meg gjennom mens den ene avbrøt jeg.

   Liker

  9. Hehe…NOPE vi er nok flere Berit, men jeg er ikke så skeptisk kanskje!!Kan forstå deg godt der,å lese hele 3 bøker gjør vel ikke han til noen «ekspert» på området. Skal skrive omtale når jeg har lest den så får du gjøre deg opp en mening da;-)

   Liker

  10. Jeg har også sett filmene, men ikke lest bøkene ennå.

   Spennende med et ukentlig spalte om bøker på vent, jeg har maaange liggende og stående rundt i bokhyllen så dette kan jeg godt tenke meg å være med på. Spørs om jeg klarer å hive inn et innlegg i kveld, men det går kanskje bra i morgen?

   Liker

  11. Så bra at det ikke er bare meg som har latt disse bli stående uleste.Så kjekt at du vil være med,det går helt fint å skrive innlegg i morgen:-) Da var streiken også over for denne gangen.Det skal bli godt å få barna avgårde igjen i morgen:-)

   Liker

  12. hmm… jeg leste alle tre i et stort og hurtig jafs. De er spennende, men er vel neppe det man kaller god litteratur. Den første var egenltig litt langtekkelig, men spenningen gjør at man raser side opp og ned likevel. Joda, triologien skal få mange terningkast av meg, men jeg hadde ikke giddet å lese dem hvis jeg hadde sett filmene først. Til det er livet for kort.
   Idag har jeg begynt på «Little Bee» mens «Morgen i Jenin» ligger på vent. Jeg lånte den bort rett etter at jeg fikk den, men nå har den kommet hjem og skal leses.

   Liker

  13. Har lest alle tre, og det er noen av mine favoritt bøker:) Super spennende er de!:)Leste de ganske raskt også når jeg først satte igang. Elsket filmene også:)

   Flott spalte, skal kaste meg med noen ganger….før bøker som ligger på vent og som jeg gleder meg til å lese har jeg en hel del av:)

   Liker

  14. Har hørt at en del sier at den første er litt langtekkelig! «Little Bee» har jeg på leselisten min sammen med «Morgen i Jenin»også,gleder meg til dem.

   Liker

  Kommentarer er stengt.