Bokanmeldelse

Bokanmeldelse – Når du minst venter det av Sarah Rayner

Forlag:Vega forlag
Orginal tittel:One moment, one morning
Tittel:Når du minst venter det
Forfatter: Sarah Rayner
Oversatt av:Hilde Lyng
Utgitt: 2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Anmeldereksemplar fra forlaget

Hva boken handler om

Når du minst venter det handler om livet og hvor ufattelig skjørt det egentlig er og hvor fort et menneskes liv kan endres totalt. Den handler også om vennskap, famile, kjærlighet og ikke minst sorg. Mesteparten av handlingen i boken foregår over en tidsperiode på ca 1 uke, fra det fatale skjer på «sju førtifire- toget» den Mandagen…
Vi møter Lou, en lesbisk dame på noen og tredve, som jobber som terapeut for vanskeligstilt ungdom og i tillegg jobber hun frivillig som gruppeterapeut på et Hospits for hjemløse menn. Hun har et heller anstrengt forhold til sin mor som ennå ikke vet at datteren liker damer.
Anna, en pen dame i førtiårene, pendler også med det samme toget hver eneste morgen til og fra jobben sin som reklame tekstforfatter, hun er samboer med Steve som viser seg å ikke være helt den hun først hadde trodd, han sliter med alkoholproblemer og det ser ut til at det bare blir verre og verre… kan hun virkelig holde ut med en mann som er som en berg og dal-bane?
Karen, er venninne med Anna og det har de vært siden de gikk på skole sammen for mange år siden. De har et veldig nært venninneforhold og støtter hverandre i tykt og tynt.
Hun er gift med Simon og sammen har de barna Luke på fem og Molly på tre.

 Boken starter med det fatale som skjer på » sju førtifire-toget», Lou sitter og hører på ipod, rett foran henne sitter ekteparet Simon og Karen. Simon får plutselig et hjerteinfarkt og ambulanse blir tilkalt. På grunn av omstendighetene må alle passasjerene av og tilfeldighetene ville at Lou og Anna, som hadde sittet noen vogner bak og ikke ante at det var bestevenninnens mann som hadde forulykket, tok samme taxi inn til London.

Hun våkner med et rykk, våt av svette, og hiver etter pusten. Hun er desorientert, fylt av panikk, men så ser hun at hun er omrisset av de velkjente vinduskarmene gjennom persiennene, og hun blir lettet. Hun er her, hjemme. Hun er ikke på stasjonen likevel. Så, mens hun ligger der, begynner minnene å strømme på, og tårene renner stille i medfølelse med en kvinne  hun ikke kjenner, og en hun bare så vidt har møtt, tildet dannet seg en kald,fuktig og salt flekk ved siden av kinnet hennes på puten.

Dette ble starten på et nytt vennskap i første omgang mellom Anna og Lou, men senere også Karen.
Simons plutselige bortgang var naturlig nok et sjokk for Karen men hvordan skulle hun fortelle sine to små barn at pappaen deres var død og skulle aldri komme tilbake?

Min mening om boken

Dette er en vakker bok( Ja, jeg vet det sikkert høres klisjèaktig ut ) om vennskap, om hvilke valg man tar i livet på godt og vondt, om sorgen som rammer en når en nær person blir borte for alltid.Jeg har småledd og jeg har lest gjennom tårer for slik er kontrastene i denne boken. Om et vennskap mellom tre kvinner som oppstår på grunn av en persons tragiske bortgang, og som blir en øyeåpner for  flere av dem.
En kan ikke unngå å få en viss forkjærlighet for Lou som stiller opp for både Anna og Karen, dette til tross for at de er relativt ukjente for henne. Man kan ikke annet enn å beundre den unge enken Karen som til tross for krisen hun går gjennom setter andres behov foran sine egne. Boken er lettlest og har et fint språk, det er en vakker fortelling som jeg anbefaler deg å lese, den kommer til å sitte i en stund.

Når du minst venter det er forfatterens tredje bok og det er dette er hennes gjennombrudds roman, ikke noe vanskelig å forstå det. Hennes fjerde bok heter » The two week wait» på Engelsk og der dukker Lou opp igjen, jeg gleder meg!

Sarah Rayner

Hun er  født i London og vokste opp i Richmond,hun har som sagt skrevet fire bøker og hun har tidligere jobbet som reklame tekstforfatter og Mote PR.

6 tanker om “Bokanmeldelse – Når du minst venter det av Sarah Rayner”

 1. Tisen takk for godt tips, skriver den på ønskelista mi, jeg 🙂
  Kos deg i kveld! Jeg skal lese islandsk krim!
  Klem fra Pia

  Liker

 2. Jeg har begynt på I skyggen av store trær, men først skal jeg se Letters from Juliet på dvd:-) Kos deg med Islandsk krim, høres interessant ut:-)

  Klem Beathe

  Liker

 3. Ja,denne bør du kanskje få med deg:-)
  Jeg ble litt hektet på den boken jeg leser så jeg satser på å få lest den ferdig før mine kjære barn kommer hjem i ettermiddag. Kos deg:-)
  Ha en fin dag:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.